Citat:
În prealabil postat de AlinNNN
Pai uite o intrabare :Tu esti ateu convins ?Cand va veni vremea sa ai un necaz mare sau sa fi in pragu morti sunt sigur ca vei zice in gandul tau: daca tot cea ce sa spus si sa scris despre Dumnezeu este adevarat?Daca iadul si raiul exista?
Argument prin intimidare. Ineficient. N-am sa fiu convins de ceva doar pentru ca mi-e frica. Religia voastra nu se ocupa cu dragostea si alte chestii nice? Hai sa-ti prezint si o alta varianta de poveste "cand dai de greu":
http://ceziceu.ziarulstrazii.com/moa...igii-1797.html
Iti spun ceva:Daca dumnezeu nu exista si te duci la biserica si ai o viata de cresin nu ai pierdut nimic,dar daca el exista si nu ai facut aceste lucruri ATUNCI AI PIERDUT TOTUL!
|
Pariul lui Pascal este un argument impotriva credintei. De ce? Pentru ca se poate aplica oricarui zeu, inclusiv celor care nici macar n-au existat in nicio perioada a umanitatii.
In plus, situatia nu e chiar atat de simpla cum este prezentata deformat in citatul tau. Este o formulare tendentioasa si falsa folosita de cei care se pretind credinciosii adevarati. Daca ma duc la biserica si D-zeu nu exista chiar nu pierd nimic? Poate nimic inafara de timp, bani si ocazia sa stiu pe cine ma bazez. Daca D-zeu nu exista va bazati pe un prieten inexistent si asta mi se pare mai rau decat sa stiti ca nu aveti pe cine sa va bazati. Stiu, D-zeu iti da dar nu-ti baga in traista. Dar iti promite!
Daca D-zeu exista si eu nu cred, as prefera sa pierd totul daca acel D-zeu m-ar condamna doar pentru ca am fost sceptic si nu m-am dus la biserica, samd. Daca e mai important sa mergi la biserica si sa te comporti precum cei din povestea de mai sus, eu nu vreau sa petrec o eternitate langa astfel de oameni dar, mai ales, langa un astfel de zeu. Un zeu care m-ar condamna ca m-am descurcat foarte bine singur si care m-ar accepta daca as veni la el doar cand dau de greu este departe de ideea de fiinta superioara si foarte aproape de fiinta umana. (de aceea cred ca oamenii l-au facut pe D-zeu dupa chipul si asemanarea lor)