View Single Post
Vechi 02.02.2010, 10:37:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Si totusi, dincolo de acest articol ar fi interesanta o discutie despre emigrare.

Voi ati emigra daca ati avea conditii mai bune dincolo?

Sa luam un caz ipotetic dar concret
Daca ati lucra la o corporatie in Romania unde ati fi platiti cu 1500 Euro net / luna
Iar corporatia la care lucrati de 5 ani sa zicem ar fi de acord sa va transfere in Canada, loc de munca sigur, cu contract pe perioada nedeterminata plati cu 6500 dolari Net / luna.
Si tot ea ar fi dispusa sa va transfere si in Elvetia, Franta, UK sau Germania cu ~4000 Euro net /luna. Sa zicem ca ati cunoaste oameni din toate colectivele pt ca lucrati numai in proiecte internationale. Si ca sotia /sotul ar putea sa mai intregeasca venitul familiei cu inca 50% din oferta voastra in timp.

In tara ati avea parinti, socri, frati.

Ati pleca sau n-ati pleca?
Daca da, de ce? Daca nu, de ce?
Si daca da, considerati ca ati pleca sa salvati pe nefericitii ramasi?

Astept mesaje...
Stiu pe cineva, vorba Apostolului, care castiga inainte, cu sacrificiile de rigoare, peste 4kE/luna prin Europa si acum munceste in tara pentru o suma derizorie.

Banii n-aduc fericirea. Mai bine o viata relativ normala in Romania decat fuga dupa euroi pe afara.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote