Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
Pai asta ma gandeam si eu, ia si tu legendele olimpului si spunemi ce crezi, ce simti, chiar nu simti chemarea lui zeus cand mai fulgera si tuna? NU vezi ca ne cheama la el sa-l acceptam,
|
Daca ar trasni pe fiecare sceptic da, dar asa.. nu prea.
Citat:
uite in literatura, pictura, sculpura romanii si grecii ce genii erau?
|
Si relevanta care este? Sau legatura cu crestinismul?
Citat:
Ei au pus bazele democratiei si ale guvernului de astazi nu datorita lui Zeus?
|
Dimpotriva, asta arata inca o data cat de ignorant(a) esti in materie de mitologie greaca, daca ar fi fost sa puna bazele unui sistem dupa modelul lor cosmologic, acela ar fi fost despotismul.
Citat:
Si cand au venit crestinii ce sa intamplat? Totul e decazut si s-a inapoiat europa intreaga cu o mie de ani, pana cand in renastere nu tot la zei vechi s-au intors pentru intelepciune si europa si-a revenit?
|
Asta in imaginatia ta..
Citat:
Uite sfatul meu dute si fa niste jertfe la templul Atenei si ai sa vezi ce shicmbare o sa simti si mai da si tu ceva la templul aforditei daca vrei sa ai noroc in dragoste.
|
Traiesti din imaginatie, e o religie moarta.

Ai fi putut sa alegi un exemplu mai bun, asta e total nefericit.
Citat:
deci deschideti sufletul si citeste legendele olimpului si invata ca nu mai atat ai de facut sal accepti pe Zeus in inima ta!!!
|
E clar ca la varsta la care altii citisera si rascitisera legendele olimpului tu erai tot pe maidan, poate trageai si din tigara.
Unde scrie in "Legendele Olimpului" asa ceva?
Citat:
Deci tu chair crezi ca la varsta ta poti sa pui la indoiala intelepciunea de mii de ani a stramosilor tai? N uvezi ca stramosii nostri daci tot in mai multi zei credeau?
|
Da, dar s-au lecuit de asta in proportie de 100%, astea is religii moarte deci inca o data, ti-ai ales gresit exemplul.
[quote]Noi suntem o natiune de politeisti, NU asa neam nascut ca neam cand a venit Traian, cu credinta in Zeus si Muntele Olimp?
[/quite]
Si daca ar fi fost o credinta valida, nu trebuiau sa mai fie cativa credinciosi din astia pe undeva pe acolo...?
Citat:
Si-ti mai las asta de gandit, daca tu crezi in zeus si el nu exista nu ai nimic de pierdut, dar daca tu nu crezi si Zeus exista, AI PIERDUT TOTUL!!!!!!!
|
Ramane valida afirmatia de mai sus cu "Legendele Olimpului" si maidanul.
Pune mana si macar acum in al unsprezecelea ceas si citeste si altceva decat ce gasesti pe Internet, poate nu e prea tarziu.
Citat:
Presupun ca tu creadeai in mos craciun cand erai mic de ce nu mai crezi? Daca poti sa raspunzi la intrebarea aia poti sa afli de ce eu nu mai cred in religie.
|
Eu cred ca raspunsul in ceea ce te priveste este mai complex de atat.
Ai vrea probabil ca lucrurile sa fie atat de simple dar nu prea iese invarteala, altfel nici n-ai fi deschis topicul asta.