Subiect: Filmul "AVATAR"
View Single Post
Vechi 02.02.2010, 14:56:40
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
eu ma numesc Ana dupa Sf Ana, nume crestin. bineinteles ca puteam sa ma numesc si Mihaela (Sf Arhanghel Mihail), sau Maria (Maica Domnului), sau Ioana (Sf Ion), etc. daca eram pagana cred ca m-as fi numit pandora, afrodita, nefertiti, etc. Ei uite acum stii de ce am nume crestinesc
explicatia ta e cam puerila, scuza-ma. intr-adevar scenaristul trebuie sa fie ateu.
aici nu e vorba de desen corect ci de simbolistica. du-te la manastire la Sihla si sa vezi acolo peisaj salbatic, iar daca vezi pasarile ramai socat de frumusetea lor. deci nu e obligatoriu daca avem peisaj salbatic sa avem oratanii care mai de care.
cand am spus de stirile de la ora 17, m-am referit la mesajul lor.
asa si filmul. mesajul e clar. un film are si mesaj, nu doar desene pe asfalt.
tot raman la parerea ca putea sa se numeasca Eden planeta si dracii sa fi fost cai, flori, proumbei, etc.
Bine. Restrang atunci sfera de variante a numelor, deoarece observ ca nu ai inteles sensul intrebarii. De ce din multitudinea numelor crestinesti te cheama tocmai Ana ? Cu ce e mai buna Ana decat Maria de exemplu ? Care este motivul pentru care numele Ana a avut o prioritate mai mare decat Maria ? In fond Maria este Maica Domnului. Oare o disconsideri ca importanta ?

Cat despre diferenta de fauna si flora, cred ca este si mai pueril sa nu intelegi de ce a fost inchipuita asa si nu altfel. Avand in vedere ca pana si pe pamant intalnim o varietate insemnata de vietuitoare adaptate la conditiile de mediu, ce te face sa crezi ca cele prezentate in film ar trebui sa fie aidoma vietuitoarelor din salbaticia din spatele ograzii manastirii ?

Chestia cu filmul este pur fictiva. Daca vrei sa iti bati capul cu ceva mai util decat asta, intreaba-te de ce la noi in padure nu cresc pinguini. Din cauza vulpilor oare ? De ce Pinguinii asata asa cum arata ? Mici, idesati, negri pe cap, spate si pe aripi si cu ciocul atat de urat, incat par niste pigmei imbracati in costume de epoca impotriva ciumei ?

Ce simboluri sunt prezentate in film ? Stii ce este un simbol ? Simbolul reprezinta intelesul pe care ti-l ofera un anumit semn. Asadar simbolurile nu sunt altceva decat interpretari. Sa nu admiti ca se poate intampla sa nu ai dreptate e semn de trufie.
Cand copilul mazgaleste ceva pe asfalt el vede un copac. Tu ce vezi ?
Uite de exemplu: +
Ce simbolizeaza semnul de mai sus ? Sper sa nu ma acuzi daca spun ca nu este semnul Sfintei Cruci.
Reply With Quote