Subiect: Filmul "AVATAR"
View Single Post
Vechi 02.02.2010, 15:16:47
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sik Vezi mesajul
Bine. Restrang atunci sfera de variante a numelor, deoarece observ ca nu ai inteles sensul intrebarii. De ce din multitudinea numelor crestinesti te cheama tocmai Ana ? Cu ce e mai buna Ana decat Maria de exemplu ? Care este motivul pentru care numele Ana a avut o prioritate mai mare decat Maria ? In fond Maria este Maica Domnului. Oare o disconsideri ca importanta ?

Cat despre diferenta de fauna si flora, cred ca este si mai pueril sa nu intelegi de ce a fost inchipuita asa si nu altfel. Avand in vedere ca pana si pe pamant intalnim o varietate insemnata de vietuitoare adaptate la conditiile de mediu, ce te face sa crezi ca cele prezentate in film ar trebui sa fie aidoma vietuitoarelor din salbaticia din spatele ograzii manastirii ?

Chestia cu filmul este pur fictiva. Daca vrei sa iti bati capul cu ceva mai util decat asta, intreaba-te de ce la noi in padure nu cresc pinguini. Din cauza vulpilor oare ? De ce Pinguinii asata asa cum arata ? Mici, idesati, negri pe cap, spate si pe aripi si cu ciocul atat de urat, incat par niste pigmei imbracati in costume de epoca impotriva ciumei ?

Ce simboluri sunt prezentate in film ? Stii ce este un simbol ? Simbolul reprezinta intelesul pe care ti-l ofera un anumit semn. Asadar simbolurile nu sunt altceva decat interpretari. Sa nu admiti ca se poate intampla sa nu ai dreptate e semn de trufie.
Cand copilul mazgaleste ceva pe asfalt el vede un copac. Tu ce vezi ?
Uite de exemplu: +
Ce simbolizeaza semnul de mai sus ? Sper sa nu ma acuzi daca spun ca nu este semnul Sfintei Cruci.
Cand e vorba de nume crestine nu exista un nume mai bun ca altul, sau mai falos ca altul. Pe bunica mea a chemat-o Ana (Dumnezeu s-o odihneasca). Pe mama o cheama Maria. Nu cred ca se pune problema care-i mai mare si mai tare. Problema asta o au necrestinii. Orice nume crestin este binecuvantat.
Daca esti putin atent era vorba ca o flora salbatica nu presupune o fauna urata ca un drac. Fiintele din film aveau fetze umanoide, cu prelungiri dracesti. Aici e vorba de viziunea celui care le-a conceput, de imaginatia lui, care nu are legatura cu Dumnezeu. Eu daca-l iubesc pe Dumnezeu, instinctiv, nu pot desena draci pe caiet, sau lucruri care amintesc de satana.
Nu-mi bat capul, tu iti bati capul incercand sa ma convingi de cai verzi pe pereti. iti mai spun odata, unul care-l iubeste pe Dumnezeu nu poate avea imagini dracesti.
Hellooouuuu, aici e vorba de un film, facut de un om matur. Este foarte vizionat, si transmite un mesaj. Tu ma iei cu copilul care a desenat pomul. E ca: si marmota invelea ciocolata in staniol.
ps, crucea nu este in forma de plus. mai uita-te sa vezi une-i spusa intreaga latime.