Citat:
Pentru ca sunt fascinat de felul cum se manifesta masele dpdv social cand vine vorba de religie. Privita din exterior ca fenomen social religia este extrem de interesanta.
|
Da, religia are si o componenta sociala si desigur ca omul are si abilitatea de a-si crea religii sau falsi dumnezei, asta arata cat de complexa este natura umana si intr-adevar este fascinant uneori..
Citat:
Pentru ca religiile sunt explicate dpdv evolutionist.
|
Nu orice explicatie este si musai adevarata.
Dar credulitatea atee este induiosatoare..
Citat:
Pentru ca sumerienii se uitau uimiti la cum creeaza D-zeu lumea acu ~6000 de ani. :D
|
Da, banuiesc ca ai venit exact din acele timpuri ca sa ne spui si noua lucrul asta:)
Citat:
Pentru ca botezul este aberant la o varsta la care crezi doar in zeul laptelui dar te marcheaza pt toata viata fara drept de apel.
|
Poate pe tine din cauza rudelor..
Dar stii cum se zice..rudele nu poti sa ti le alegi, religia da
Citat:
Pentru ca ader la ce a spus Freud: (citare foarte aproximativa din memorie) mi-e mila de cei care nu se ridica peste conditia religioasa. Incheiat citatul.
|
Si daca a spus-o Freud ce?
Lui Dumnezeu sigur ii e mila de Freud, iar asta cred ca e mai important decat (eventuala) mila a lui Freud pentru cine nu ii impartaseste ratacirea.
Citat:
Lumea observata fara limitele religioase este fascinanta.
|
Fascinant de barbara, imorala, decadenta..
O da..
Citat:
Pentru ca discrimineaza femeile.
|
Fals.
Lumea actuala si femnismul ridicat la rang de religie, discrimineaza si umileste femeia.
Pentru ca face din femeia-prostituata un model, din femeia incapabila sa mai fie mama o eroina, din femeia-barbat un ideal etc.
Citat:
Pentru ca pretinde ca nu discrimineaza femeile.
|
Sigur ca da..in fata maretei tale intelepciuni cum ne-am mai putea gandi sa te contrazicem?
Este o imposibilitate, o absurditate, o impertinenta..
Citat:
Pentru ca stiinta explica de ce se intampla cutemure pe care multi le interpreteaza ca avand un sens divin. Reteta e simpla: se intampla ceva rau, D-zeu ne pedepseste. Daca se intampla sa suprevietuiasca cineva 2 sapt sub daramaturi, D-zeu e mare.
|
Te repti obsesiv, am raspuns mai sus.
Citat:
Pentru ca statistic, ni se intampla si lucruri bune si rele si nu trebuie sa le atribuim cine stie ce semnificatie.
|
La fel.
Si statistic vorbind sansele de a se intampla sunt 50-50 de ce in realitate nu sunt asa, stiinta nu poate explica.
Citat:
Pentru ca indiferent de ce faci e suficient sa fii ateu ca sa fii ala rau.
|
Nu neaparat, dar e adevarat ca un ateu are din start prin acest statut un handicap in viata versus Bine.
Citat:
Pentru ca stiinta si-a dovedit eficienta.
|
Religia nu tine sa contrazice stiinta ci doar folosirea stiintei pe post de religie de catre domnii atei.
Iar eficienta stiintei in unele situatii (sa nu uitam ratarile, neputintele, ignoranta) nu o justifica pe post de religie.
Citat:
Pentru ca morala umanitatii crestine a pervertit stiinta folosind-o in razboaie sfinte.
|
Serios? Nu-mi aduc aminte sa fi fost implicata cine stie ce stiinta in "razboie sfinte" iar faptul ca a fost si ceva pe acolo, n-are treaba cu religia ci cu felul descurcaret de a fi al omului.
Iar bomba atomica cine a facut-o? Si cine experimenteaza ultimele modele de armament prin Afganistan si Irak? Religia?
Sau o societate atee?
Citat:
Pentru ca nu sunt suficient de egocentric incat sa cred ca orice se intampla este din cauza mea si reprezinta un raspuns al divinitatii la actiunile mele (sau a semenilor mei).
|
Serios? Ai notiunile date tare mult peste cap.
Umanismul e forma suprema de egocentrism, chiar nu vad nimic egocentric intr-o religie care considera omul responsabil pentru actiunile sale.
Citat:
Pentru ca nu cred nici in alti zei sau alte personaje fantastice.
|
Ar fi chiar culmea sa crezi in toti.
N-ai fi deloc un om religios ci client la psihiatrie.
Citat:
Pentru ca lumea e fascinanta si fara zane.
|
Pentru o foarte mica parte..
Marea majoritatea au o teribila plictiseala pe care o omoara in teribile moduri :)
Citat:
Pentru ca evolutia explica de ce s-a inventat ritualul inmormatarii.
|
Iar asta ar trebui sa demonstreze..ce?
Citat:
Scuze ca nu am ordonat ideile prea bine dar nici nu le-am scris pe toate din lipsa de timp.
|
Astept cu mare nerabdare seria urmatoare :)