Citat:
În prealabil postat de sik
Bine. Restrang atunci sfera de variante a numelor, deoarece observ ca nu ai inteles sensul intrebarii. De ce din multitudinea numelor crestinesti te cheama tocmai Ana ? Cu ce e mai buna Ana decat Maria de exemplu ? Care este motivul pentru care numele Ana a avut o prioritate mai mare decat Maria ? In fond Maria este Maica Domnului. Oare o disconsideri ca importanta ?
Cat despre diferenta de fauna si flora, cred ca este si mai pueril sa nu intelegi de ce a fost inchipuita asa si nu altfel. Avand in vedere ca pana si pe pamant intalnim o varietate insemnata de vietuitoare adaptate la conditiile de mediu, ce te face sa crezi ca cele prezentate in film ar trebui sa fie aidoma vietuitoarelor din salbaticia din spatele ograzii manastirii ?
Chestia cu filmul este pur fictiva. Daca vrei sa iti bati capul cu ceva mai util decat asta, intreaba-te de ce la noi in padure nu cresc pinguini. Din cauza vulpilor oare ? De ce Pinguinii asata asa cum arata ? Mici, idesati, negri pe cap, spate si pe aripi si cu ciocul atat de urat, incat par niste pigmei imbracati in costume de epoca impotriva ciumei ?
Ce simboluri sunt prezentate in film ? Stii ce este un simbol ? Simbolul reprezinta intelesul pe care ti-l ofera un anumit semn. Asadar simbolurile nu sunt altceva decat interpretari. Sa nu admiti ca se poate intampla sa nu ai dreptate e semn de trufie.
Cand copilul mazgaleste ceva pe asfalt el vede un copac. Tu ce vezi ?
Uite de exemplu: +
Ce simbolizeaza semnul de mai sus ? Sper sa nu ma acuzi daca spun ca nu este semnul Sfintei Cruci.
|
Foarte interesanta viziunea ta, insa totusi eu cred ca lucrurile au capatat diferite simboluri si reprezentari pentru a sti la ce ne referim cu totii...deci sa avem o viziune si o intelegere comuna asupra lucrurilor cumva.
Un film, chiar daca segmentul caruia i se adreseaza el nu este cel constituit din crestini neaparat...se cere in general analizat, si observand anumite nume, simboluri, reprezentari se pot trage destul de usor niste concluzii...
In arta exista estetica frumosului dar si a uratului, exista simboluri, reprezentari care alcatuiesc un tablou complex in perceptia noastra...deci noi nu vedem lucruri fara sa stim ce reprezinta, iar regizorii, pictorii, sculptorii....nu creaza fara sa stie ce creaza si ce vor sa transmita!!!
Nu, eu daca pictez ceva ma invart in jurul conotatiilor unui simbol....cam asta e ideea, pentru ca artistii nu creeaza simboluri...aleg din cele existente deja in functie de preferintele lor.
Eu cel putin asa inteleg lucrurile....