Citat:
În prealabil postat de ai2
Amice, formuleaza pariul pentru oricare al zeu si vezi ce obtii.
|
Pai te las pe tine, sau gandirea atee lasa asa mult de dorit incat trebuie credinciosii sau o justifice?
Citat:
Corect, dar nici nu puteam sa enumar tot ce stiu eu ca inseamna credinta.
|
Poti incearca, chiar ne intereseaza.
Ne plac ateii pusi la microscop. :)
Citat:
Totusi multi atei au inventat cam multe chestii pe care le folosesc crestinii si nu invers deci argumentul nu te avantajeaza.
|
Citat:
Si un ateu care stie ca alta sansa nu mai are la o alta viata mai degraba face ceva cu viata asta decat s-o petreaca aiurea.
|
1. Un credincios (crestin) nu-si petrece viata aiurea, daca ar face asta ar inseamna ca n-are un scop in viata ceea ce inseamna ca de fapt nu e credincios.
2. Ba dimpotriva, tocmai cei care ajung la concluzia ca viata nu are nici un sens anume, ajung sa o arunce aiurea.
Citat:
De aceea au si inventat multe chestii ateii! :)
|
Fals, daca ar fi asa orice ateu ar fi trebuit sa inventeze multe chestii ceea ce vine in flagrant conflict cu realitatea.
Citat:
Care D-zeu? ca nu reiese din pariu de niciun fel.
|
Crestin.
Citat:
Nope! am discutat si altceva decat cerintele. In plus, D-zeu promite o alta viata ceea ce tot pe acolo se incadreaza. Ce primesti daca crezi!
|
Nu inteleg ce vrei sa spui.
Citat:
Nope! N-ai imaginatie! Sunt si sensuri care nu se incadreaza la materialist. E o acuza adusa gratuit. Ghici de unde e citatu asta: "Tot argintul și tot aurul, toate lucrurile de aramă și de fier, să fie închinate Domnului, și să intre în vistieria Domnului". Cine ziceai ca e materialist?
|
Si tot ceea ce poti sa te gandesti este ca cel ce a creat Cerul si Pamantul este materialist. Sau ca de fapt Biblia a fost scrisa de oameni.
Cine vorbea de lipsa de imaginatie..
Dar sa lasam imaginatia deoparte, ar fi fost suficient sa citesti contextul ca sa intelegi (sper ca nu te supraestimez considerabil).
Citat:
Hmmmm! mediocru zici? in comparatie cu ce? Cu morala divina: "Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea."???
|
Asa..si?
Citat:
Hai ca sunt rau! Pasajul asta nici macar nu era asa in versiunile timpurii ale Bibliei.
|
Serios? Afirmatie bazata pe ce?
Multumesc :)