Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Exact. Si exista si un motiv intemeiat pentru asta, pentru a nu cadea in tot felul de culturi ale personalitatii. Eu prefer sa fiu mai rezervata.
Apoi, unui sfant te poti ruga. Oare Anca, tu de rogi pr Arsenie Papacioc? Ti s-ar parea normal sa i se picteze icoana? Acatist? Nu ti se pare asa ceva total in afara traditiei ortodoxe?
|
Nu ma rog Parintelui Arsenie Papacioc, ci il rog pe sfintia sa, sa se roage pentru mine, inca in viata fiind. L-am intalnit pe Pr. Arsenie Papacioc si pot spune ca am intalnit un sfant in viata.
Canonizarea nu poate avea loc decat dupa plecarea sfantului la Domnul.
Iata aici Pr. Mihai-Andrei Aldea ne spune mai multe despre sfintii inca necanonizati:
http://www.youtube.com/watch?v=3CL3XGc02uc
Daca ne gandim si la sfintii inchisorilor, si acolo moastele lor izvorasc mir fara ca acestia sa fie canonizati inca. Il mai avem si pe Pr. Arsenie Boca, la mormantul caruia au loc numeroase minuni si convertiri la ortodoxie.
Pr. Staniloae:
[SIZE=2]Sfinții români au existat însă în mod real și au fost recunoscuți ca atare de evlavia populară, cu toate că Biserica nu i-a canonizat formal și nu le-a dedicat anumite zile în calendar și de aceea faptele lor nu au fost lăudate prin imne bisericești închinate lor.[/SIZE]
[SIZE=2]De altfel, timp îndelungat sfinții s-au făcut cunoscuți ca atare prin cinstirea pe care și-au cîștigat-o în evlavia populară. De-abia de la un timp încoace Biserica a început să purceadă și la o canonizare formală a sfinților de mai tîrziu, confirmînd venerarea lor de către cercuri largi ale credincioșilor.[/SIZE]
Ori credinciosii i-au cunoscut pe acestia inca din timpul vietii lor, le-au vazut evlavia si sfintenia, ceea ce a dus la canonizarea lor.