Utilizarea de software piratat ori downloadarea de muzica, filme si programe este furt fara doar si poate. Eu am facut chestia asta mult timp, insa de vreun an si ceva am inceput "curatenia". Sistemul de operare l-am avut intotdeanuna original, luat pe vremea cand era destul de mult, asta cu faptul ca e o avere sa-l cumperi e o minciuna, sa dai cateva milioane pe un program pe care poti sa il folosesti mult si bine, cum e Windows XP, e mai mult decat rezonabil. Asadar, nici o scuza pentru cei care fac asta. Asta cu n-am bani, nu tine. E ca si cum te duci in showroom la Mercedes si spargi vitrina si pleci cu masina pe motiv ca nu ai bani sa o cumperi. Softuri ca Word, Excel sunt incluse in pachetul Open Office care este un gratuit si utilizat de peste 100 milioane de oameni, daca vrei pachetul de la Microsoft se poate lua varianta in lb. romana care e undeva sub 200 de lei, programe de editare gen Photoshop pot fi gasite iarasi ieftin, chiar eu am luat de curand de pe ebay la aproximativ 110 lei nou, dar o editie de anul trecut, mare dezavantaj nu, ca ala din 2010 e la fel doar ca ii zice altfel. La capitolul muzica, a cumpara un CD sau DVD e relativ costisitor, e mai iau cate unul cu ceva ce imi place, insa acum cu site-urile gen musicmall.ro din Romania sau 7digital.com pt. muzica internationala a da pe o melodie in jur de 4 lei mi se pare extrem de rezonabil. Un antivirus gen Nod32, foarte bun, e si asta vreo 150 lei. Multe alte softuri sunt gratuite, playere, etc.
Ce vreau sa spun ca in prezent nu mai este ca acum 10 ani, poti fi corect si in acest domeniu, daca vrei, daca vei cauta un pic, si pe bani putini poti avea tot ce iti trebuie. Va incurajez sa faceti si voi la fel.
|