Citat:
Īn prealabil postat de lacrimi
Tu vezi prin botez, dupa cum spui, marturisirea unui cuget curat... Eu vad cu totul altceva: increstinare, pecetluire cu Duh Sfant, inceputul unei vieti intru Hristos...
Ideea de a afirma ca "esti impacat cu Dumnezeu' mi se pare un gest egoist, de mandrie. Consider ca a fi impacat cu Dumnezeu inseamna a-i urma poruncile, atrai fara a face greseli sau pacate. Cati oare pot spune acest lucru? Eu una, Dumnezeu sa ma ierte, sunt plina de pacate si, chiar daca incerc la suprafata sa fiu dupa voia Lui, in adancul inimii mele spurcate savarsesc pacate mari. Personal, nu ma consider impacata cu Dumnezeu, dar consider ca in fiecare zi a vietii mele incerc sa fac asta, prin capacitatea omului pacatos (printe care cel dintai sunt eu).
A spune ca mantuirea "este pe tava" denota tocmai faptul ca "traducerile tale moderne si usor de inteles" au deformat intr-atat Biblia, incat nu mai vedem o lupta cu noi insine si cu ispitele ce ne inconjoara si nu mai credem in faptul ca "multi sunt chemati, dar putini sunt alesi"...
|
Eu vad prin botez si una si altele, marturisire, increstinare, Duh Sfant, inceputul unei vieti noi lasand la o parte cele vechi,...
Cristos spune ca noi suntem impacati cu D-zeu, prin El si ce a facut si nu are legatura cu mandria, egoismul, pacatele,... ptr. ca este gestul, alegerea, hotararea Lui.
Fiecare este mai mult sau mai putin cu pacate, sau diferite, si mai ales cele din inima (care este nespus de inselatoare), cele ascunse, aceste tentatii, dorinte, ispite,... care ne vor urmari toata viata si vom avea de luptat cu ele. Si toate acestea le stie din plin Domnul deoarece a fost si el ca noi ispitit,... si de aceea ne spune sa indraznim (nu stiu care este cuvantul original) caci si el a reusit, dar nu prin puterile noastre (eventual noi ne intarim prin greutati, schimbari,...), care poate si de cele mai multe ori nu le avem, dar le-a invins si le invinge El, prin ce a facut la Golgota.
De aceea precum ai scris ca mantuirea este pe tava sunt de acord deoarece nu depinde de noi si faptele noastre. Dar precum stim ca credinta fara fapte nu este se refera la continuarea acestei mantuiri, pe care am primit-o in dar fara a face nimic. Acesta este harul Lui D-zeu.