Am incredere in puterea lui Dumnezeu si stiu ca ma va ajuta , dar oamenii fug cand cunosc o persoana cu o asa problema grava , ca cea a familiei mele .
Pe strada sunt intrebata despre proces ,in loc sa fiu intrebata cum imi merge sanatatea . De ce nu fug oamenii de mine , in loc sa ma ajute sa scot adevarul la suprafata ? Zilele acestea mi-am oferit seviciile catorva persoane care cunosc adevarul cazului . Stiti ce au facut ,cand am inceput sa-i intreb despre acea seara de decembrie ? Vroiau sa schimbe subiectul , dar eu am avut curajul si le-am zis :' Credeti ca schimband subiectul discutiei faceti ceva bun ? Nu va ganditi ca ceea ce s-a intamplat familiei mele vi se poate intampla si voua ? Eu stiu ce ati vazut fiecare , au avut grija alti sa imi spuna ceea ce discutati voi in spatele meu ! ' Atunci au inceput sa imi spuna ;;' Doamna Katy , astia sunt multi ,avem si noi copii . Nu vedeti ce face Politia , le este frica si lor de ei . Nu vedeti ce arata la televizor ? Te ingrozesti cata rautate exista in lumea asta . Ne este frica .' Frica si lasitate asta exista peste tot ,de aceea nu vom avea parte de ceva bun in aceasta viata .
Zilele acestea este mare campanie electorala in Petrosani , toata lumea se agita , se alege un nou primar , ca cel care a fost pana acum a decedat .
Toti promit o viata mai buna pt locuitorii orasului Petrosani , dar sa vedem ce va face noul primar impotriva imfractionalitati de pe strazi . Un sustinator al unui partid , care distribuia fluturasi electorali , alaltaieri , a fost batut aici in cartier , tot in aceasi zona in care am fost batuti noi fam Mihalcea . Credeti ca a intervenit cineva ? Nu , nimeni nu a vazut ,nimeni nu stie nimic , dar in schimb toti au vazut ,toti stiu ce se petrecea . Eu le-am zis acestor persoane .
' Bine , faceti cum credeti , dar nu uitati ca exista Dumnezeu . Puteti dormi bine noapte cand stiti ca un tanar nevinovat poate ajunge in inchisoare din cauza nepasari voastre ? Eu una nu as putea dormi .' Poate ati constatat ca nu am frica de infractori si daca vad ceva in neregula , eu spun ceea ce am vazut , nu las ca oameni nevinovati sa fie jertfiti , pt ca oamenii rai sa nu raspunda pt faptele lor .
DANSAN , eu incerc sa lupt impotriva infractionalitati si asta stiu toti cei care ma cunosc . Eu le spun tinerilor pe care ii cunosc ;' Mai baieti , credeti ca daca voi va dati mari si tari pe strada ,credeti ca la toata lumea le este frica de voi ? Nu va ganditi ca si voi ati putea deveni victimele unora ca voi ? Lasa -ti bautaura deoparte , figurile din cap ,ca nu veti face un bine societati ! '
Ei imi raspund ;' Tanti Katy , in ziua de azi daca lasi garda jos esti pierdut . De aceea v-au batut pe toti in seara aceea aia , au vazut ca sunteti oameni slabi si lui nenea Olavi ii este frica si daia v-au batut . Daca nenea Olavi avea curajul sa le vorbeasca pe un ton de intimidare ,va asigur ca nu va bateau , dar ei cand au vazut ca nenea Olavi discuta frumos , astia si-au dat seama ca ii este frica . '
Daa ! ? De aceea au procedat asa !? ' Asta-i legea cartierului ,tanti Katy ' Asa mi-au zis .
Ei ce aveti de spus de gandirea tinerilor din ziua de azi ? Gandesc ca in jungla ? Legea supravietuiri !
Eu ii spun fiului meu , ca acest mod de gandire nu imi place . El imi spune ; 'Mami , tu crezi ca lumea este asa cum ai vrea tu sa fie ? Vezi ca daca eu am fost cumninte si am stat deoparte de gastile de cartier am ajuns sa fiu batut de acestia ,pt ca nu sunt ca ei ? '
Eu ii zic ;' Tu ramai asa cum te-am educat eu , nu schimba cu nimic din caracterul si comportamentul tau , fi baiat bun si o sa vezi ca vei avea numai de castigat in viata .
Sper ca sfatul meu sa fie unul bun . Dvs ce credeti ?
|