Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Este adevarat, fiecare om are propriul lui drum de facut, gandirea lui depinde de evolutia lui, dar este greu de ignorat cand vezi ca sunt femei in jurul tau care inca sunt lovite de sotii sau prietenii lui, sa vezi copii care asista la aceste conflicte si cum vrei sa iasa oameni intregi si fericiti din toate astea? In Romania este inca o realitate acest aspect si nu poate fi ignorat. Mai ales la tara, in orasele mici, cate cazuri sunt... In Italia, poate nu asa de multe... Da, barbatul si femeia trebuie sa mearga impreuna, niciunul in fata celuilalt,sa fie amnadoi una, dar realitatea e alta.
|
Aceasta realitate o construim noi,Maria-Luisa,prin aceasta avaritie si independizare,si nu facem altceva decat sa ne inchidem intr-un univers personal lipsit de viata.Vrem sa dominam tot ce ne inconjoara uitand sa ne dominam pe noi insine.Nu stiu cum este in Italia insa iti pot spune cum este in Spania.In general femeia este stapan in casa,ea raspunde de tot ce inseamna educatia copiilor,intretinerea casei,pana si culoarea peretilor.Sunt cazuri exceptionale cand barbatul se amesteca in treburile acestea.Ceea ce au ei rau(din punctul meu de vedere)este ca nu stiu sa piarda,barbatii accepta cu mare greutate despartirea si de multe ori ajung la extrema.Mai nou,in familia tanara,sub 40 de ani,barbatul care castiga bine(femeia se dedica doar ingrijiri casei si copiilor)este "obligat sa ramana la sfarsitul saptamanii cu copiii timp in care femeia merge cu prietenele din bar in bar si discoteca in discoteca pt. a se "odihni",exceptie facand cei din Opus Dei care mentin familia traditionala(cu multi copii)si participa regulat la biserica.