View Single Post
Vechi 04.02.2010, 14:08:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Toti sfintii au fost patrioti, parintele Paisie Aghioritul a spus-o fara inconjoruri ca isi iubeste tara iar el a pribegit si s-a nevoit si in alte locuri sfinte, dar tot acasa spunea ca-i este cel mai bine Atata timp cat in tara respectiva inca se mai pastreaza dreapta credinta e bine sa te tii cat poti de mult alaturi de patria mama.

Nu cred totusi ca este pacat sa emigrezi atat timp cat pastrezi dreapta credinta, sau tara in care ai plecat iti ofera aceste conditii si banuiesc ca asta tine mai mult de o convingere personala, fiindca are mai mult o legatura indirecta cu credinta.

Bine este totusi sa nu uiti niciodata de unde ai plecat.

Dar fiindca in acest comentariu am pus multe convingeri personale s-ar putea sa ma insel.
Sunt de acord cu tine, am impresia ca o convingere personala gresita este aceea a acelor persoane care atunci cand se gandesc la emigrat, se gandesc la indivizi care vin acasa cu Audi A8, Mercedes, Ferrari sau Porsche..si care arunca cu bani in stanga si in dreapta, doar pentru a epata( desi nu vad de ce ar trebui pana si acesti oameni criticati!!??)...dar oamenii nu emigreaza pentru bani neaparat, pentru ca sunt atatia oameni care sunt chemati in strainatate...care pleaca in urma insistentelor strainilor (deci nu pleaca cu autocarul si cu pasaport fals la cules de capsuni ), si asta pentru ca sunt buni in ceea ce fac, deci oameni care datorita faptului ca muncesc si munca le este apreciata, au oportunitati aparte...

Eu asa gandesc, sunt profesori universitari, artisti, oameni destepti, cercetatori...care pleaca, dar nici nu se pune problema sa uite de unde au plecat, ba chiar fac cinste tarii lor pe perioada cat sunt plecati...
Reply With Quote