View Single Post
Vechi 04.02.2010, 15:32:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
E eficienta pentru ca o mare parte din efectul terapeutic consta in dialogul cu o persoana despre care presupui ca stie ce face, stie de ce ai respectiva problema. Investesti terapeutul cu autoritate si de-aici decurge si efectul benefic. Una-i sa-ti spuna maica-ta o chestie si alta-i sa-ti spuna acelasi lucru un terapeut (sau orice alt individ caruia tu ii atribui aceasta autoritate). Poti merge sa vorbesti cu un therapist timp de 50 de minute, ala tace si tu vorbesti nonstop si pleci acasa alt om, cu sentimentul ca ai inteles si ai fost inteleasa. Cine pe cine a influentat aici?

Btw nu am vrut sa te contrazic intru totul, insa relatiile dintre clienti si terapeuti sunt mult mai profunde dincolo de simplul "platesc sa fie influentati prin cuvinte" :)
Stiu, Jane, intrebarea era retorica.
Am terminat psihologia.. demult..secole au trecut. Aveam prietene care mergeau la psiholog (colegi de generatie).. si le spuneam: vino la mine, suntem prietene, nu-ti iau bani.. :)).
NU. Este mai "eficient" daca platesti. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.
Nu glumesc deloc, exista explicatii pt asta.
Nu vreau sa supar pe nimeni.. psihoterapia este inventie jidaneasca. Eu suspectez ca este desacralizarea si maimutarirea relatiei dintre crestin si duhovnic.
Poate gresesc. (este o banuiala... nu e cazul sa incepeti sa explicati ca exista diferente intre taina spovedaniei si terapie... SIGUR CA NU E ACELASI LUCRU! Dar intr- lume din care Dumnezeu a fost dat afara a aparut psihoterapia)

Last edited by anna21; 04.02.2010 at 15:34:52.
Reply With Quote