Citat:
În prealabil postat de anna21
Ma deranjeaza atitudinea ta atotstiutoare.
Stii ceva despre familia mea? Curge lapte si miere la mine in casa?
Tu nu esti maritata, nu ai copii.. ma uimeste usurinta cu care vorbesti.
Familia este o cruce, cu adevarat. Oricine spune altceva, minte.
De aceea te poti si mantui in cadrul familiei.
Cosmar?
Cosmar este sa ai copiii bolnavi au flamanzi.. Cosmar este sa nu poti face nimic pentru cei care-i iubesti..
Tu ai cunoscut vreodata o femeie puternica?
Sa-ti povestesc eu.. Cand eram in Rom. angajam "la negru" o femeie.. muncea cand putea. Avea trei copii, pe care nu avea cu cine sa-i lase. Ii lua cu ea la lucru. Unul era sugar. Cei mai mari il supravegheau pe cel mic cand ea muncea. Aducea gustare pt. ei clatite si gem.. clatitele erau facute fara ou si fara lapte. Saracie lucie.
Si acum lucrul cu totul extraordinar: nu am auzit-o niciodata sa se planga! Lua toate lucrurile firesc si facea tot ce avea de facut (era f harnica). Nu am mai cunoscut femeie ca ea, am toata admiratia pt ea si in ochii mei valoreaza mai mult decat o mie de feministe.
|
Dar pentru unele femei cosmar inseamna sa fie batute, inselate sau jignite constant...fiecare considera ce inseamna pentru ea cosmarul...nu stabileste nimeni altcineva acest lucru pentru ea!
Cum adica vocatia femeii este sacrificiul???? Dar a barbatului...barbatul ce obligatie are, nu sa usureze sacrificul femeii???