Doamne-ajuta!
Multumesc frumos, Elena! (Nick-ul meu este motivat de faptul ca am 16 ani. Nu sunt chiar o copila, dar… Imi pare rau ca nu mi-am pus (drept nick) numele de botez, Ioana-Raluca.
L-am intrebat pe Parintele meu Duhovnicesc daca este pacat sa pastram in casa astfel de “icoane’ ale altor culturi si mi-a spus ca este bine ca, daca cunoastem oameni apartinand acelor culturi, sa le dam lor, iar de nu, fie sa le pastram, fie sa le ducem la Biserica pentru ca exista un loc in Biserica in care sunt pastrate, impreuna cu alte lucruri asemenea (Biblii fara binecuvantarea Bisericii Ortodoxe sau alte carti, nu stiu exact).
De-asemenea, l-am intrebat si pe domnul meu profesor de desen (care si dumnealui este absolvent de Teologie Pastorala) si mi-a zis ca acestea sunt niste “imagini religioase” si nu este pacat a le pastra in casele noastre, caci si acestea ne pot crea o stare de evlavie fata de cei reprezentati pe ele. Si mi-a mai spus ca nu trebuie distruse, dandu-mi ca exemplu (nu il mai retin exact, dar poate stiti voi si puteti da mai multe detalii) o intamplare relatata in Biblie, in care niste crestini ii huleau pe altii si au aruncat cu pietre in ei si se mirau de ce Mantuitorul nu face acelasi lucru, iar Acesta a zis ca El nu vrea pieirea pacatosilor, ci mantuirea lor. Tot asa si noi nu trebuie sa hulim lucrurile acestea, sa le distrugem, ci sa le folosim spre ajutorul nostru…
Cu drag,
Ioana-Raluca
|