Citat:
În prealabil postat de bmadalin
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:
- pune ghena si cainele pe forum
- se intreaba daca respectivul 4 ped are suflet
- si apoi incearca s-o tunda din tara.
Si probabil spera sa-si ia si gunoiu' si lighioanele.
In principiu are dreptate.
Dar imi asum riscul.
Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?
Sau este o virtute sa nu emigrezi?
Lasand la o parte aspectul ca nici acolo nu fug cainii cu covrigi in coada.
Ma intereseaza din punct de vedere al invataturii crestine.
Intr-un loc evident, unde exista biserica ortodoxa in acel oras.
In conditiile in care inca ai parinti in tara si socrii + 1 frate.
Care probabil n-or sa vrea sa vina cu tine.
|
Cred ca depinde de tine ca persoana si de invatatura duhovniceasca ce ai primit-o.
Si nu cred ca e vorba de parinti, socrii sau frate. Pe ei trebuie sa-i ajuti, sa-i cinstesti, dar Biblia spune ca "omul va lasa pe mama sa si pe tatal sau si vor fi amandoi un trup". Deci ai lasa in tara si a pleca la 4000 km, atata timp cat nu uiti de ei si-i ajuti cum poti, nu cred ca reprezinta nici pe departe un pacat.
Problema este alta: mergi intr-o tara straina, evident mai dezvoltata si cu o alta conceptie asupra vietii. Dai de bani, iti permiti sa-ti cumperi lucruri la care in tara poate nici nu visai, vezi realizarile altora si vrei ca ale tale sa le intreaca pe ale lor: de aici si pana la a uita de Dumnezeu si de rostul nostru pe pamant nu e decat un pas... Dar asta se poate intampla si in Romania: poti castiga la lotto, poti prinde un post bun de munca, din care sa castigi bani multi.... Dar chiar si asa, daca ignori poftele trupului si ale mintii si mergi intr-adevar doar pentru o viata mai buna, din care sa nu urmaresti doar profitul, ci un trai decent, cred ca relatia ta cu Dumnezeu poate continua oriunde.
Important este sa nu uiti cin esti si de unde ai plecat.