Citat:
În prealabil postat de Valitza
Buna seara si bine v-am gasit.Am si eu cateva intrebari la care as vrea niste raspunsuri.In Aprilie dupa ce se termina postul vrem sa ne logodim la biserica,si as vrea sa stiu in ce consta logodna .Ne trebuiesc verighete,nasi,lumanari,trebuie sa platim ceva? Multumesc anticipat
|
Logodna inseamna de fapt jumatate de cununie. De obicei se face atunci cand exista totusi un motiv anume pentru care nu se oficiaza cununia, care de fapt simbolizeaza nunta, legamantul celor doi in fata lui Dumnezeu. Pentru logodna ai nevoie doar de verighete. Restul, partea cu nasii si lumanarile, se oficiaza in cealalta parte a cununiei (care nu ar trebui sa se oficieze cu prea mare intarziere fata de logodna).
Cand l-am cunoscut pe sotul meu, nu erau prea multi romani in Londra (sau daca erau nu-i cunosteam noi). Printre prietenii nostri nu exista nici un cuplu cununat religios, asa ca am mers la Biserica si l-am intrebat pe Parintele Pufulete ce-am putea face, ca am vrea sa ne casatorim, dar nu avem nasi. Parintele ne-a indemnat sa ne logodim mai intai, ca sa nu traim in pacat. Dar ne-a sfatuit sa nu lasam timpul sa treaca prea mult, pentru ca logodna nu e cununia completa, deci e ca si cum te-ai lega de cealalta persoana doar pe jumatate. In fine, ne-am gasit nasi pana la urma (pe care dupa cununie nu stiu daca i-am mai intalnit de 5 ori...) si ne-am cununat.