Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Cea mai inalta forma de cunoastere, sa ma ierti, este credinta. Crezand in cele care-s deasupra ratiunii mele (sau impotriva ei), cunosc. Nu am vazut Ingeri, nu i-am gustat/pipait/mirosit/vazut/auzit, si sa nu-mi fie mie a vedea inainte de a muri, dar crezand ca exista, ii cunosc pentru ca citesc si cred despre cele 9 cete. Am dat un exemplu simplu.
Simturile si sentimentele sunt foarte inselatoare. Simturile din cauza ca nu experiaza totul, pentru ca nu sunt atat de fine incat sa o faca. Iar sentimentele si emotiile sunt inselatoare din cauza ca pot decurge din dezechilibre biochimice sau hormonale sau isi pot avea originea in ganduri (in ratiune).
Iar ratiunea fails pentru ca sustine ca e "adevarat" doar ceea ce se experiaza si verifica prin simturi sau prin echivalentele lor stiintifice (aparate de masurat inregistrat whatever).
Na circularitate :D
Si omul nu se poate singur, el pe sine, din cercul asta vicios.
|
Dar totusi, daca nu am avea aceste simturi cu care sa experimentam credinta, cum am putea-o experimenta? toate se leaga. Prin corpul nostru simtim si iubirea si credinta, prin cele 5 simturi cu care am fost inzestrati de Dumnezeu si prin al saselea care este desavarsirea celor 5.