View Single Post
Vechi 05.02.2010, 07:55:35
Ciprian1 Ciprian1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia Vezi mesajul
Le inteleg pe toate celelalte, afara de aceasta: " 4. Principiul de baza al HOMEOPATIEI este "Similia similibus curantur" sau "Cui pe cui se scoate", cu alte cuvinte, asa cum afirma homeopatii "CAUTA IZBAVIREA IN TINE INSUTI".
Din nou anticrestin."
Unul din principiile homeopatiei, este intr-adevar acesta.
http://www.medicalinfo.ro/homeopatie/index.php?s=2.php
Celelalte sunt cel al dilutiei si cel al individualizarii tratamentului- luind in calcul toate simptomele.
Inteleg ca se vorbeste de energii in radiestezie, bioenergie, acupunctura, altele.
Doar ca: unde afirma homeopatii sa cauti IZBAVIREA? Si unde afirma ca trebuie sa o cauti in tine insuti?
Cand doua persoane citesc acelasi text, pot intelege lucruri diferite! Mie mi se pare o afirmatie de domeniul CHIMIEI. Ma duce cu gandul la acel experiment cu veninul, la desensibilizare. La remedii chimice, nu la indemnuri de natura psihologica, sau religioasa.
Mai e o forma de yoga, de care am auzit o data la radio, dar nu sunt bine informata, in care se presupune ca exista predispozitii la boli functie de problemele psihologice ale individului. Si pe baza acestora, recomanda tehnici yoga.
Dar se stie in medicina clasica, tipul de personalitate A: stresat, activ, are predispozitie la infarct miocardic. Ii vezi la cardiologie, lungiti in pat, cu tuburi de oxigen, dar cu telefonul la ureche, vorbind despre afaceri.
Sunt studii observationale care incearca sa stabileasca o legatura intre problemele psihologice si bolile la care sunt predispusi indivizii (dar nu neaparat fac si boala): este medicina psihosomatica, adica somatica de cauza psihologica, am invatat cate ceva la psihologie in facultate. Doar ca nu s-a vorbit de energii pe-acolo, nici de alt Dumnezeu. Nici de tehnici yoga. S-a vorbit de efectul placebo. Nu e nimic dovedit, oricum, ca ulcer face cine nu reuseste sa-si "inghita" soarta, acum, cand putem da vina pe Helicobacter Pylori.
Iar ideea ca cine tine ceva, o informatie in el ajunge sa faca pietre la rinichi sau fiere, mi se pare hilara, cand sunt atatea cauze care predispun la asa ceva: de exemplu ca nu bem destula apa, sau obezitatea.
Ma gandesc ca in homeopatie exista o explicatie stiintifica, nu de domeniul magiei, dar incomplet cunoscuta. Citisem undeva ca au facut si studii pe soareci (unde nu se pune problema izbavirii, de exemplu).

Explicatia e foarte simpla, citeste aici ;
http://www.freewebs.com/starrchoice/
Reply With Quote