Cozia, eu cred ca o mai multa atentie la cuvintele tale te-ar ajuta. De unde atata repulsie fata de oameni incat sa spui ca cei implicati in ecumenism sunt asa cum i-ai descris...Mi-e teama ca exagerezi.
Ortodocsii sunt ascultatori, nu dialogheaza? Asta e echivalentul cu ortodocsii nu gandesc! Atentie...ascultarea se face pana la pacat. Daca m-ar invata cineva sa urasc pe altii pentru ca sunt de alta confesiune, cu siguranta nu as asculta asa ceva. Si, fara indoiala, Dumnezeu ar fi mandru de ”obraznicia” mea.
Nu inteleg de ce te aprinzi asa? E un dialog pe care il purtam intre noi, te deranjeaza?
Daca ar exista atata ascultare cum pretinzi tu...cine stie pe unde am fi, poate niste sfinti, poate niste roboti...
Stai linistit, ascultam de Dumnezeu care i-a randuit pe ierarhi, etc. Insa asa cum ti-am spus, nimeni nu ma poate obliga pe motiv de ”ascultare” sa urasc pe altcineva, sa nutresc sentimente intunecate de razbunare.
Istoria e plina de greseli...ortodocsii au gresit si ei. Sa nu aruncam vina doar asupra unora. Sa ramanem totusi in adevar!
|