Citat:
În prealabil postat de cozia
Intrebarea nu era pentru mine ci pentru un coleg de servici, intrebare la care voiam sa-i raspund dupa ce ma informam mai bine. Eu sunt cu ceaiurile, nu beau cafea de regula, poate doar rar,fortat de socializare, si atunci decafeinizata.
|
Andrei, mare atentie cum transmiti aspecte de regula oamenilor. Expunand Ortodoxia ca fiind regula stricta, il poti indeparta pe om de adevaratul duh al Ortodoxiei, care depaseste regula. Poruncile nu sunt porunci, ci caracteristici ale lui Dumnezeu, regulile nu sunt reguli, ci normalitati ale unei vieti cu si pentru Dumnezeu. As zice ca e mult mai important ca omul sa vada frumusetea Adevarului si apoi el singur va renunta la tabieturi si dependente, adica la idolii lumesti, si va urma Calea Adevarului Care duce la Viata.
Domnul sa te lumineze cum sa faci!
Elena
PS: Va rog daca poate cineva sa-mi spuna cum a reusit sa-si educe copiii sa tina posturile. Sau cum a vazut la altii o astfel de educatie. Sau daca a trait in familia sa, adica parintii l-au educat astfel. Eu n-am nici copii, n-am trait nici o copilarie ortodoxa ca sa vorbesc despre cazul meu, asa ca am nevoie sa ma luminati. Sper sa nu ma lasati in intuneric! Imi povestea un preot ca acum vreo 40 de ani, cand era copil, erau 8 frati si faceau ceasurile acasa in fiecare zi. Maine o sa-l vad sa-l intreb cum tineau post cand erau copii si ce-i determina. Doamne, ce minunat e sa vezi astfel de oameni! Totusi sper sa-mi scrieti si voi.