Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 17.03.2007, 20:54:47
romandragut romandragut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
„Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor. Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugãri sau mireni. Înapoi la Sfinta Traditie, la Dogmele și Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!” (A.Boca, Talantii împaratiei, p.197)
este Biserica Ortodoxa singura in masura sa urle erezie? Sunt ortodocsii si BO buricul pamantului.

Dialogul este calea pacii. Lipsa de dialog si extremismul este calea sigura spre razboi. Am experienta Romaniei si am experienta Occidentului. Europa a intels abia dupa doua razboaie mondiale necesitatea dialogului interconfesional.

Mi se face mila si totodata greata de cei care se cred mari purtatori de crestinatate si incita la separatisme si bigotism.

Ortodoxia nu este superioara catolicismului poate sa spuna orice SFANT PARINTE ORTODOX ce vrea. La fel cum nici catolicul nu este superior ortodoxului.

Incercati sa cautati prea multe diferente, incercati sa va afirmatii prea tare si cred ca religia si ortodoxia nu este punctul forte. Nu uitati ca sunteti oameni si niste ortodocsi urlau ca ortodoxia e perfecta. Fiecare cumt incearca sa isi mentina "publicul".

Propaganda si campaniile de defaimare a celorlalti este o politica suficienta pentru un om mediocru de a nu gandi mai mult. O fac crestinii, musulmanii, indusii...

Nu sunt "sfant parinte", nu sunt credincios insa stiu ca sunt om si stiu ca nu trebuie sa imi vina un Hitler, un Mao, un Khomeneyi, un Arsenie Boca, sau un de Loyola sa imi spun cum sa fiu mai bun. Tot ceea ce au facut acesti lideri culturali ai ateismului, islamului, crestinismului au dus la dezbinare sociala.

Un oarecare sugera sa nu dialogam cu ceilalti pentru ca sunt catolici... noi suntem superiori... Acesta este bigotism. Un concept care poate este strain de multi dintre noi...

Reply With Quote