Subiect: Ioan 14:6
View Single Post
Vechi 06.02.2010, 14:04:16
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Hristos e un raspuns simplu, ambiguu si abstract.Desigur ca e Hristos, insa "in ce fel".O explicatie mai profunda ar fi mai buna.

Eu m-am gandit si asa : Calea este viata lui Hristos, dupa cum si El a zis despre cei ce vor sa vina dupa El "Cine vrea sa vina dupa Mine sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie" este a pasi precum a pasit si Hristos, dupa El, pe acelasi drum.El a aratat drumul devenind om, aratandu-ne cum trebuie sa traiasca un om.Si cel care vrea sa fie unde este El, sa traiasca si el precum a trait Hristos.Tot aceasta este si calea Bisericii.

Adevarul iarasi este ceva ambiguu.Cel ce urmeaza calea, drumul, se descopera pe sine si cele ale adevarului, in primul rand virtutile si lucrurile adevarate si mai apoi de ce nu si invatatura adevarata.

Viata vine urmand calea dupa cum am inteles eu mai sus.Cel care merge dupa drumul aratat de Hristos ajunge acolo unde a ajuns si El, adica la viata vesnica si in Raiul desfatarii.

Fara Cale nu este Adevar si fara Adevar nu exista Viata.
Da, pt ca El ne-a aratat o cale simpla, care este iubirea de Dumnezeu si iubirea pentru aproapele nostru care este orice om, ne-a aratat ca Dumnezeu nu este departe, nu este separat de noi. Ne-a aratat ca cel mai mare adevar este dragostea si ca Dumnezeu este dragoste. Ne-a aratat un mod de viata care este viata vesnica, daca o implinim asa cum ne-a invatat. Atunci devenim un templu al lui Dumnezeu.
Reply With Quote