Subiect: Ioan 14:6
View Single Post
Vechi 06.02.2010, 14:48:54
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Noi cei care am fost botezati in Biserica nu putem spune nimic despre mantuirea celor din afara Bisericii. Nici ca se mantuiesc, nici ca nu se mantuiesc. Insa nu exista un colt de adevar, o farama de adevar, exista doar Adevarul intreg sau minciuna. Nu scrie chiar in Noul Testament ca o farama daca vom schimba, totul am schimbat?
Una e sa vorbim de cum poate Dumnezeu sa-i mantuiasca pe musulmani, sa zicem, si alta e sa vorbim de religia musulmana. Cum poti spune ca o religie care il recunoaste pe Hristos ca profet, dar Ii neaga Dumnezeirea, te poate mantui???? Minciuna nu te poate mantui, dar Dumnezeu da, in marea Lui mila.
De acord.Nici nu am zis ca celelalte religii ar fi adevarate, dar pot avea farmituri de adevar raspandite prin ele.Insa Dumnezeu se preocupa de Biserica Sa, adica de Adevar si mai mult de oameni.Omul care traieste in adevar si armonie cu sine, cu aproapele si cu Dumnezeu, eu cred ca se poate mantui.Insa aici nu ma refer la sectanti si la sectele crestine ca astea sunt perverse si inverseaza valorile si schimba virtutile cu non-virtutile, ci mai degraba in schimbul sectelor as pune pe musulmani, budisti si evrei (sau la acelasi nivel) care mie mi se pare ca au simtul valorilor poate mai bine dezvoltat decat sectantii.
Reply With Quote