06.02.2010, 20:09:29
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de lacrimi
Recent am fost martora unei situatii care m-a socat peste masura. Este ceva ce mi se pare iesit din comun, ceva de care un om care se da credincios, nu este in stare.
Socrul unei bune prietene a murit... Soacra-sa a trecut la iehovisti acum vreo 10 ani cred, dar socru-sau, om cu frica de Dumnezeu, a ramas si a cinstit numele Domnului in Biserica Ortodoxa, nelipsind niciodata de la slujbe, oricat de bolnav ar fi fost... Viata buna nu a avut cu nevasta-sa pentru ca ea il vroia la iehovisti, dar si-a gasit mereu alinarea in Biserica... Inainte sa moara, simtind ca se apropie sfarsitul, si-a chemat cei doi copii si sotia si le-a zis ca i-ar placea ca slujba inmormantarii sa fie oficiata de preotul X al bisericii pe care o frecventa si ca nu vrea niciodata ca cineva sa-i schimbe crucea din lemn in altceva (cruce de piatra, de marmura), chiar daca aceasta putrezeste....a
Ce credeti ca s-a intamplat? Soacra prietenei mele nu s-a gandit nici o clipa la ultimele dorinte ale barbatului ei sau la religia pe care o iubea si in care a murit... Ea l-a ingropat la iehovisti, fara preot, fara lumini, afara nimic crestineste si sa nu mai spun ca omul saracul nici nu are o cruce pe mormant, ci o bucata de piatra...
Credeti ca este drept? Si am auzit si alte cazuri, in care dintr-o familie mixta, cel ortodox e inmormantat la sectanti pentru ca asa vrea "jumatatea". Mi se pare infricosator... Sau oare nu mai conteaza dupa ce murim? Lamuriti-ma si pe mine, ca mi-e frica sa ma gandesc ca as putea si eu sfarsi asa, intr-un mormant fara cruce si fara o inmormantare crestineasca...
|
Oare de ce ingropare a avut parte saracul Lazar?Si uite unde a ajuns.
|