View Single Post
Vechi 06.02.2010, 20:37:33
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru Vezi mesajul
A intrat odată avva Agathon în cetate să-și vândă puținele vase și a găsit lepădat în drum lepros care i-a zis: “Unde te duci” I-a răspuns avva Agathon: “În cetate, să vând niște vase”. Zis-a lui leprosul: “Fă milostenie, de mă ia acolo!” Luându-l bătrânul în spate, l-a dus în cetate. I-a zis leprosul: “Unde-ți vei vinde vasele, acolo să mă pui”. Și a făcut bătrânul așa. Deci, după ce vindea un vas, îi spunea bubosul: “Cu cât l-ai vândut?” Și-i răspundea: “Cu atâta”. “Cumpără-mi o plăcintă”. Și-i cumpăra. Și iar vindea alt vas. Și îi zicea leprosul iarăși: “Dar acesta cu cât?” Și-i răspunse bătrânul: “Cu atâta”. “Cumpără-mi acest lucru”. Și-i cumpăra. După ce a vândut toate vasele și vroia să se ducă, i-a zis bubosul: “Te duci?” “Da!” Și i-a zis din nou: “Fă iarăși milostenie, de mă du unde m-ai găsit!” Și luându-l iar în spate, l-a dus la locul lui. I-a spus atunci bubosul: “Binecuvântat ești Agathone de Domnul în cer și pe pământ!” și ridicând ochii săi, pe nimeni n-a văzut. Că a fost îngerul Domnului care a venit să-l ispitească.
tare mult mi-a placut aceasta. greu de imaginat rabdarea sfantului... multumim mult!
Reply With Quote