Pentru cazul in care va mai intra doamna preoteasa sa citeasca.
Va rog mult urmariti mai intai cele povestite la mine aici
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...460#post209460
apoi am sa va explic urmatoarele. Dupa cum scriam si in acea postare, mie preoteasa, sotia preotului meu duhovnic, imi place f mult. si cum arata, cum se imbraca, cum vorbeste cu oamenii, ca este mereu prezenta la biserica, de multe ori o vad asteptand rabdatoare ca parintele sa termina spovedaniile ca sa plece impreuna acasa (eu fac parte dintre cei care-l retin pana tarziu pentru ca ajung cam tarziu la biserica din cauza programului de la birou).
Unul dintre lucrurile care m-a facut sa ma simt cel mai prost si mai prost in acea situatie in care m-am trezit ispitita si cu ganduri necurate fata de parintele meu duhovnic a fost si acesta. Faptul ca este sotul unei astfel de femei minunate. O admir enorm.
Imi venea sa intru in pamant de rusine cand mi se adresa cu blandete, ma povatuia daca o intrebam ceva, etc.
Asa ca, sfatul meu, ca reprezentanta a sexului slab care s-ar putea constitui intr-o eventuala ispita pentru sotul tau ar fi acesta: poarta-te cat mai frumos poti mai ales cu tinerele femei care vin la biserica. Acestea vor observa atitudinea ta. O femeie iubitoare, blanda si blajina nu poate fi decat o femeie sigura pe ea, o femeie care este perfect constienta de dragostea sotului ei si de faptul ca binecuvantarea pe care Dumnezeu a dat-o casniciei ei o va feri de orice rau si de orice ispita.
Si eu am suferit de gelozie si este intr-adevar o boala f grea. Insa apropierea de Dumnezeu si de Sfanta Biserica m-a ajutat foarte mult in acest sens.
Iti doresc din suflet multa pace sufleteasca si o casnicie binecuvantata. Sa te ajute Bunul Dumnezeu sa fii o preoteasa f buna, un adevarat model pentru enoriasele din parohia sotului tau si pentru toate femeile in general.
Uite ca tot vorbind despre asta am ajuns sa ma gandesc si eu daca as fi putut sa devin preoteasa, daca as fi fost in stare sa port aceasta responsabilitate.
Insa, nu prea are rost in situatia mea sa ma mai gandesc la asa ceva. La varsta mea nu mai am sanse sa cunosc un viitor preot in cautare de sotie :)
P.S. imi cer scuze ca am trecut fara sa vreau de la adresarea la persoana a III-a la adresarea la persoana a II-a. Pur si simplu am simtit ca ma adresez unei surori intru credinta si rog sa nu mi se interpreteze ca o lipsa de respect. Mai ales ca am inteles ca sunteti mai tanara decat mine.