Cea mai mare greseala a unui crestin e ca crede unele surse subiective. Gandeste-te la un ortodox care isi paraseste religia si trece la azs. Va declara oficial ca ortodoxismul e plin de erezi, de erori si ritualuri umane, adaugiri omenesti, ortodocsii se inchina la idoli etc. Gandeste-te acum la un adventist care vine la ortodoxie. Va spune ca azs este o secta creata de evrei in cinstea sabatului, se inchina la Biblie, la VT, au o profeta mincinoasa ce a facut plagiat etc.
Acum gandeste-te la un om ce a tocmai a parasit francmasoneria, iluminatti, etc.

Bineinteles, mai sunt si exceptii cu nebuni ce vor popularitate, sau cu iluminati din astia, care au gasit "adevarul".
Multi oameni au pareri si convingeri personale, cat si trairi personale. Daca pentru cineva i s-a parut francmasoneria un cult dedicat diavolului si o paraseste, in favoarea vreunei religii, asta nu inseamna ca e adevarat si obiectiv. Personal, eu cred ca francmasoneria nu e decat o secta ca oricare altele, numai ca o secta oculta ce presupune dezovoltarea "capacitatilor" paranormale prin magie, vrajitorie, hipnoza, manipulare, yoga, esoterism etc. Eu cred ca elementele politice si de exterminare a populatiei si religiei, scaderii IQ-ului etc sunt niste aberatii. Nu ne luptam cu oameni; ne luptam cu demoni, si acestia, eu cred, ca sunt cei din noi. Teoria conspirationista a masonilor a aparut doar din dorinta conspirationistilor crestini de a
da vina pe cineva.