View Single Post
Vechi 08.02.2010, 16:45:12
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanav Vezi mesajul
...uneori ma simt asa de pacatoasa ...mi-e frica sa nu Ii supar cu ceva cu gandu cu fapta si nu pot sa trec uneori daca am gresit cu ceva imi aduc aminte...
Cine nu se simte pacatos? Cine nu are aceasta stare? daca devenim nesimtitori fata de noi, fata de Dumnezeu, atunci suntem in moarte sufleteasca! Dar atat timp cat ne simtim pacatosi ne pastram intr-o stare de smerenie, de umilinta fata de Dumnezeu! A te tine in umilinta este a fi mai aproape de Hristos! El a fost exemplu de umilinta... si ne ramane! Dar sa nu exageram cu aceasta stare: ca ne simtim atat de mici si ca nu meritam nimic, nici sa avem teama ca Dumnezeu nu ne ia in seama, ca aceasta este lucrarea vrajmasului care ne insceneaza acestea incat sa ne faca sa DEZNADAJDUIM! sa ne faca sa simtim ca nu meritam nimic!
Sa ne faca sa ne despartim de Dumnezeu, sa deznafajduim de mila Sa!
Hristos este IUBIRE, este IERTARE, este BUNATATE, este ZAMBET, este LINISTE, este ODIHNA, este NADEJDE si PUTERE!
Tocmai de aceea nu trebuie sa ne simtim mai mult decat suntem! Toate cu discernamant... ca si dracu are smerenia lui prin care ii arunca pe oameni in deznadejde! Iti ceri iertare pt pacate, pt greseli, ii spui ce simti si cum te simti, dar CURAJ, suflet drag lui Hristos, El te vrea la El cu nadejde si toata vointa ta! Incearca sa il privesti pe Hristos prin Crucea Lui: prin patima si suferinta, dar cu okii in sus: spre cer! Doamne Tu Te-ai jertfit pt mine! eu ce fac? Te rastignesc iar si iar cu pacatele, IARTA-MA, si da-mi puetere sa imi duc si eu Crucea ca si Tine, sa mor pacatului! si sa ma sui cu Tine in Imparatia Ta!Pacatul ma biruieste, dar Eu vin la Tine ca Tu esti ajutorul meu! Da-mi mana ca si lui Petru si ma scoate din valurile pacatului si din ne-simtirea fata de Tine si ma fa vrednica de Imparatia Ta!!!
De aia ii avem pe sfinti, sa fie „pilele” noastre in fata Stapanului Hristos! Sa ii rugam pe ei sa ne ajute sa ne intoarcem cu CREDINTA TARE la El! Sa le cerem Sfintilor sa Ii putem Urma lui Hristos asa cum si ei au facut!

Citat:
În prealabil postat de ioanav Vezi mesajul
ma gandesc ca am doar 19 ani..si totusi traim in aceasta lume...mi-e frica sa ma bucur sau sa ma rasfat cu ceva!si ma sperii din orice vad din orice aud...Doar cei de Sus stiu ce e in sufletul meu!!
In lume necazuri veti avea, dar INDRAZNITI (prindeti curaj) ca Eu am biruit lumea! Ne spune Domnul Hristos. Da a biruit-o ca a luptat impotriva pacatului! A venit in lume ca sa ne arate cum sa vietuim si noi chiar daca avem necazuri si suferinte si neajunsuri si neimpliniri! Ce a spus Pilat aratand catre Hristos? Iata OMUL! Cum arata? plin de rani si de lovituri si plin de sange cu coroana de spini pe cap! omul in general este suferinta! Dar sa fim ca si El, sa rabdam si iertam si sa iubim!
Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi ODIHNI pe voi! este chemarea lui Hristos! Prin Sf.Slujbe, prin rugaciune, prin Cartile Sfinte, prin Sf.Euharistie!
Nu te speria daca te rad colegii ca esti „bisericoasa”! Domnul Hristos ne spune iar Eu v-am ales pe voi din lume si daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau! asa ca va uraste pe ca nu sunteti din lume! adica suntem Ucenicii Lui, de vom avea dragostre intre noi si ii urmam invatatura din Sf.Evanghelie!

Un adevarat luptator cand vede cupa se uita spre ea si o ravneste! Stie ca va fi Bogat! De aceea trage cat poate de tare ca sa o castige!
Asa suntem si noi! Trebuie sa tragem tare in lumea asta sa dobandim cununa lui Hristos, mai ales ca ne-a promis ca voi fi cu voi pana la Sfarsitul Veacurilor!

Curaj Copil drag al Maicii Domnului si Sf.Nectarie!!!