View Single Post
Vechi 08.02.2010, 19:23:43
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sisu Vezi mesajul
De-acord cu tine.Indiferent de tipul ei biserica ramine o organizatie umana, deci imperfecta.

Nu il neaga nimeni pe Russell , atit ca ramine fondatorul acestei organizatii si-atit.Cum stii la ora actual exista Colegiul central de la Brooklyn compus din asa zishii "membrii unsi", care "dirijeaza" organizatia.

Cit despre 1914 este dificil de a accepta ideea.Personal nu cred ca acel calcul (foarte complicat) este corect.In general nu sint de-acord cu cifrele foarte exacte din biblie si interpretarea lor (1914, 144000, 1000 ani, etc).
Cred ca e vorba mai mult de o simbolistica.
Din cuvintele tale se pare ca nu esti martor ci mai degraba un liber cugetator dar lipit de o biserica.Invatatura adevarata a martorilor este cea pe care tiam ziso eu mai sus pentru ca asta scrie in acele carti pe care le distribuie biserica martorilor, negarea acestor carti nu este pe placul bisericii martorilor.Eu am citit citeva carti(ce ne invata in realitate biblia,o carte pentru toti oamenii,sase invataturi false ale crestinatatii,numele divin care va dainui pentru totdeauna,.......) pe care le inprastie martorii prin toata lumea.
Biblia arata cu totul alta realitate pe care o prezinta aceste carti sau mai bine sa le spunem carti indrumatoare spre a cunoaste biblia iar ce scrie in aceste carti reprezinta credinta martorilor.Nu inseamna ca unele carti nu ar fi instructive aici ma refer la cultura generala.

Numele LUI DUMNEZEU nu este Iehova.
Iehova este un nume cod pe care la dat Moise pentru ca sa nu se incalce porunca(sa nu ei numele DOMNULUI in desert) si asa sa scris in scrierile dupa Moise.Numele DUMNEZEU in israeliana este ELOHIM (EL).
Trebuie sa ne inchinam LUI HRISTOS pentru ca numai prin EL vom avea viata si fara de EL nu putem ajunge la DUMNEZEU pentru ca asa a spus DUMNEZEU si asa trebuie sa facem.Biblia arata destul de clar acest lucru.
Nu este adevarat ca Arhanghelul Mihail este HRISTOS cind era in cer.
Mihail este si acum Arhanghelul Mihail si va fi.
FECIOARA MARIA este cea pe care o prezinta apocalipsa 12.
Nu acea fecioara pe care o arata martorii.
Crucea reprezinta altarul pe care DUMNEZEU a sacrificata jertfa HRISTOS.
Altarul este sfint asta stim de la invataturile israelitilor pentr ca ei se inchinau la altarul pe care il construise pentru DUMNEZEU.
Cind murim in lumea fizica moare doar corpul fizic ear sufletul se duce in lumea spirituala si exista in lumea de acolo nu in memoria LUI DUMNEZEU.
Noi am fost creati nemuritori cu sufletul la fel ca Ingerii din cer si la fel ca cei care au cazut putem sa cadem si noi si sa devenim demoni sau mai stiu eu ce creaturi a iadului.Iadul exista la fel ca si Raiul.Pamintul nou nu e pamintul asta fizic ci un pamint spiritual unde nu poate intra cele rele.

Martorii nu cred aceste lucruri pe care ti leam enumerat iar asta face ca sa fie o invatatura gresita.Asta nu inseamna ca toti ar fi o apa si un pamint ci fiecare face fapte dupa inima si sufletul lui.Pot fi oameni printre martori cu mult mai buni ca multi ortodoxi dar eu vorbesc de invatatura care poate strica omul nu de oameni in particular.