View Single Post
Vechi 08.02.2010, 20:59:49
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Hurgada

[SIZE=3] ,[/SIZE]unde ne vom caza la un resort numit Grand sales,cu o receptie eleganta ,cu bungalovuri ,piscina ,pe malul marii Rosii ,unde ne vom bucura de odinha ,dupa atitea drumuri lungi facute pina acuma!Luam masa dupa ce sintem repartizati la camere.Nimerim eu si colega mea craioveanca la parter ,intr-o camera cu antreu de primire si camera cu paturi foarte mari ,incit incapea in fiecare pat nu una ci doua persoane .Atit camera cit si salonasul de la intrare aveau o terasa cu o masuta si cite doua scaune.Megem la masa intr-un restaurant foarte mare ,apoi facem o plimbare nocturna pina la malul marii,urmata de baie in apa calda a marii ,asa pe semintuneric .In a doua seara stam pe terasa si vedem ,fiind aproape de cazare ,un spectacol in aer liber la restaurantul in aer liber de linga noi.A doua zi m-am inscris pentru o vizita pe mare cu un vaporas care ne-a dus la un cataraman ,acesta fiind un fel de submarin lung ,ingust cu scaune tip bar ,dar cu sticla prin care am admirat jumatate de ora recifurile de corali si pestii ;am avut ocazia sa vedem Hurgada dupa principiul ca in orice rau se ascunde si un bine .Rau a fost ca ghidul nostru copt ne-a plimbat la 3 debarcadere ,caci gresindu-l pe primul ,a pierdut legatura la al doilea si asa admirind noile si vechile cladiri din statiune am ajuns in sfirsit pe o plaja unde am asteptat putin sa vina vaporul din cursa .Numai bine am stat la umbra pe o terasa unde m-am racorit cu o bere egipteana Artois ,foarte buna pe caldura indurata cu plimbarile .Am plecat dupa excursia noastra pina la un loc unde era foarte multa lume pe doua terase etajate si inca vreo 3 ambarcatiuni in asteptare.Dupa admirarea submarina de neuitat ,care a costat 35 euro ,ea fiind benevola ,nu in costul si asa mare al pelerinajului,am plecat la hotel si apoi imediat am fost dusi cu autocarul la cumparaturi,cine a vrut .Eu am folosit acest prilej sa-mi iau amintiri si cadouri ,caci afara era prea cald pentru a face baie fara sa fii bronzat in prealabil;in primul rind mi-am mai luat 3 casete video ca nu mai aveam pentru filmat manastirile si bisericile din Cairo ,lasate ..asa..pe ultima zi!! .Am ajuns cu un microbus pe intuneric la cazare ,am luat cina si a doua zi mi-am rezervat-o pentru odihna si baie cu stat la umbra pentru ca mi-am uitat acasa crema de plaja protectoare.Altii s-au inscris ,tot contra 35 euro ,pentru surfing pe linga recifuri.La plaja am avut surpriza sa constat la revenire din apa splendida si calda a marii rosii ca ma aflu intre ai nostri ..dar surpriza care ar fi trebuit sa fie placuta a fost exact invers pentru ca am fost somata ca e ocupata masuta de la umbrela..[era doar o punga mica pe ea cind am venit eu] Am luat hainele impaturite ,o bluza si o fusta..desi nu ocupau mult ,mi le-am asezat pe sezlongul meu;la a doua iesire din apa mi s-a spus ca am voie sa pun si eu lucrurile pe masa.Adica respectiva familie din Bucuresti s-a simtit bag sama ,proprietara pe o parte a plajei devreme ce hotara asa ca si cum acel loc ar fi fost proprietate personala !.Mi s-a confirmat ca am gindit bine penrtu ca la alta iesire a mea din apa mi s-a spus sa ma retrag ca ei n-au loc![la noi erau 3 sezlonguri in loc de 4 pe o umbrela ].Locurile erau ocupate primprejur si eu nu puteam sta la soare caci si asa in apa calda si limpede m- a prins foarte tare ,incit seara am avut frisonete,care m-au facut sa ma bag in pat sa-mi revin pina la cina ,luind si un paracetamol!Am preferat sa-mi pastrez linistea sufleteasca si sa ma retrag la marginea umbrei ..dar am gindit cit de mare e gradina Domnului ,incit unii nu au loc de altii pe o plaja ,care oricum nu era proprietatea lor personala ..si daca ei ,bucurestenii nu aveu loc ,nu era firesc sa plece ei si nu sa ma trimita pe mine de acolo ..asa cu lipsa de bun simt!!Mi-am adus aminte de o cunostinta de la mine din vest care lucra pe vremea veche in ministerul minelor si mi-a zis ca este foarte greu de lucrat cu ragatenii!!Dar sa nu generalizez!Ziua nu mi-a fost ca norocul afectata de astfel de personaje cu aere de proprietari; a doua zi mi –am revenit,fara frisonete….Am plecat mai departe la manastirile de la Marea Rosie.
Reply With Quote