Cartea e foarte absurda.
E scrisa de un catolic inselat de draci.
De ce apare sub numele Sfantului Nicodim Aghioritul nu am idee.
Heruvimii sunt prezentati hulitor in contradictie cu ce zice Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica,asta ca un mic exemplu.
Catolicul care a scris cartea inselat de draci se mai apuca si huleste si pe Sfantul Grigorie Palama vorbind in zemflea fata de Sfant ("unii si-au inchipuit ca perfectiunea consta in rugaciuni mentale neincetate").
Acesti eretici scolastici continua cu absurditatile lor pe care ii inseala dracii sa le zica.
Cugetarea continua la legea lui Dumnezeu si confruntare gandurilor noastre,faptelor noastre,vorbelor noastre cu legea lui Dumnezeu in continuu duce la apropierea de Dumnezeu.Apropierea nu se face spatial ca Dumnezeu e pretutindeni prezent ci prin faptul ca Dumnezeu "vine" sa ne ajute.
Asta e un fel de rugaciune neincentata.
Dupa ce se obtine aceasta se trece la amintirea neincetata de Dumnezeu Iisus Hristos dar nu in mod mantrist ci avand legea sa in vedere si rugandu-l sa ne ajute cand vedem anumite pacate in noi,ii cerem mila pentru aceste pacate,ii cerem sa ne vindece de ele.
Si mai mult decat atat,eu am scris aci dupa slaba pricepere.
Daca mintii noastre ii este lene sa faca asa asta nu inseamna sa hulim pe cei care au facut asa si au dobandit unire nemijlocita cu Dumnezeu dupa cat puteau primi,precum a fost cu Sfantul Grigorie Palama!
Cum sa afli care e voia lui Dumnezeu in fiecare situatie daca nu ai uniune nemijlocita cu El?
Si daca cumva rezolvarea corecta la o situatie e ceva la care tu nici macar nu te-ai gandit?
Nu ai cum si atunci trebuie sa recunosti pana nu ai uniunea cu Dumnezeu sa te povatuiasca Dumnezeu starea in care te afli.Aci vine necesitatea "batranului" (povatuitorului) duhovnicesc.
Sfantul Grigorie Palama a aratat ereticilor scolastici catolici inselati de draci ca imaginatia e o putere foarte de cinste a sufletului uman.
Si a aratat Sfantul Grigorie Palama ca Sfantul prooroc Moise primeste o viziune cu imagini de la Dumnezeu si ca vede ceva anume vede un cort.
Nu imaginatia sau simturile ne despart pe noi de Dumnezeu ci pacatele care sunt si in sufletul nostru,de care suntem bolnavi.
Last edited by mihailt; 08.02.2010 at 21:22:11.
|