Aberațiile de la Beiuș (II)
“...luându-se după străini cu atât mai mult cu cât BOR se înfrățise cu puterea comunistă și a abandonat lupta, iar pe atunci părintele Iosif Trifa a fost declarat eretic deoarece a fost judecat strâmb de către sinedriu că nu mai era vorba de sobor deoarece a dat dreptate minciunilor lacomului pismaș... și abea după revoluția din 1989, memoria Trâmbiței Domnului nr. 1, adică a lui Iosif Trifa a fost restaurată, reconsiderându-se un preot vrednic ce a luptat pentru adevărata ortodoxie până și în mormânt.”
Biserica este iertătoare și dispusă să vadă mai degrabă jumătatea ce plină a paharului. Iosf Trifa a lăsat cu limbă de moarte îndemnul “Rămâneți în Biserică!” văzând că a greșit și că apăruse pericolul schismei. Dar n-a fost așa, ei n-au rămas în Biserică pentru că mândria este de la diavol, iar diavolul înseamnă dezbinare.
“Deci nici într-un caz OD nu este același lucru cu neoprotestanții americani sau englezi sau occidentali... că ziceți că sunt niște răsculați, din contră ei au ascultat primii Cuvântul lui Dumnezeu, deci n-au cum fi ei cei tari la cerbice sau îndărătnici așa cum îi acuzați tot pe ei...”
Nimeni nu a zis că e același lucru. Fiecare s-a răzvrătit în felul lui și la vremea lui.
“2) Apoi spui de o familie de foști bețivi, talentată,...”
Pardon, eu am vorbit numai de bine această familie. Dacă F. cânta la petreceri nu înseamnă deloc că ar fi fost și bețiv.
“și zici că e rău că au ajuns sfinți și slujitori Domnului, zici că e ceva rău cum au ajuns acum sau or să ajungă copiii lor cândva, sau că e rău că nu mai au relații sexuale trăind ca și frate cu soră căci au deja 3 copii, și zici tu, așa ca un veritabil prooroc, cum că ar fi trăit mai bine în gLume...
Nu am spus că au ajuns sfinți și slujitori Domnului, ci au ajuns slujitori liderilor pucioși care se pretind a fi “sfinții Domnului” ... ceea ce este cu totul altceva. De copii am spus că e rău că nu mai merg la școală, și nu mă dezic. Faptul că soții se chinuie unul pe altul încercând să trăiască “frate și soră” în aceeași odaie, e treaba lor.
" ... n-am ce zice, nu mai poți dumneata de ce or să ajungă copiii lor... "
În vremurile moderne Statul și cetățenii nu mai au voie să fie indiferenți de felul în care părinții își tratează copiii sau gospodarii își îngrijesc sau nu animalele din ogradă. Pentru indiferență sau rele tratamente, părinții pot fi chiar decăzuți din drepturi.
“...auzi acolo ce grijă are ea că nu se mai spovedesc ei la BOR și nu mai merg la bisericile din BOR așa cum erau obijnuiți... poi dacă ai grija asta înseamnă că dumneata nu crezi că Sfânta cetate a Noului Ierusalim este sfântă și că este Biserică validă cu Taine Sfinte și că acolo vine mereu Dumnezeu ca să locuiască cu poporul Său... deci dacă nu crezi, atunci nu crezi nici că Domnul lor și al nostru, are puterea să ierte păcatele și să mântuie, exact așa cum nu credeau fariseii și saducheii acum 2000 de ani... deci dumneata vrei să-ți împărtășim necredința... nu că nu poți să crezi ci că nu vrei... și ai vrea să vrem și noi să credem necredința... eu nu-ți cer să te schimbi, e treaba ta în cine crezi și pe cine urmezi.”
Aici era vorba de validitatea preoției, nu a Bisericii. Preoții pucioși nu au hirotonie, deci preoția lor nu este validă. În concepția ta, poți să te împărtășești și singur, că tot aia este.
Ține-te bine acum și ia o aspirină, dar nu pe stomacul gol:
“...încât mă ia cu amețeală când mă gîndesc la voi, mă ia cu cutremur, ca prins de friguri și frisoane,[...]
Acum, dimpotrivă, e rândul ca noi să ne ținem bine, ca să nu cădem pe spate de ce auzim:
“...Sau poate voi credeți că prosopul este Dumnezeu? așa cum se pare că l-am înlocuit până și eu, pe Dumnezeu, cu un biet prosop de baie... că s-a mâniat Domnul exact așa cum o să se mânie în gelozia sa la judecată ca pe prosopul meu de baie, căci s-a mâniat Mielul din iconița de pe goglindă.”
Nu, n-am ajuns la această performanță. Pentru mine, una, prosopul e prosop, iar Dumnezeu este Dumnezeu.
“...Deci dacă voi deși e clar că sunteți în lipsă de logică și de argumente și de obraz și de simțire vă încăpățînați să huliți pe Domnul și să nu primiți pe proorocii trimiși, pe cele 7 trâmbițe Apocaliptice... “
Da, e clar că pentru tine suntem în mare lipsă, dar să știi că ne mulțumim cu ce avem și cu ce-am primit de la strămoși. De aceea nu-i primim nici pe “proorocii” de la Pucioasa, nici pe cele 7 trâmbițe apocaliptice care deși au chiuit cât au chiuit, Apocalipsa tot n-a venit. Și nu erau șapte, ci 7,5 (șapte virgulă cinci) pentru că ai uitat-o pe Maria, sora Verginicăi.
|