View Single Post
Vechi 09.02.2010, 02:22:59
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Of, Doamne!

Citat:
În prealabil postat de sofia_78 Vezi mesajul
...

Cititi "Cararea imparatiei" pe care o am, e scris numai din Vechiul Testament, nimic din Noul Testament, exact cum am citit ca semn in cartea "Despre visuri si vedenii", acei monahi iubeau vechiul testament dar pildele Mantuitorului din Noul Testament le aminteau foarte rar

...
Doamne-ajuta!

Imi pare rau, dar trebuie sa te corectez. "Cararea Imparatiei" este plina de texte si trimiteri atat din Noul Testament cat si din Vechiul Testament. Nu stiu cum poti sa spui ca ai aceasta carte si sa scrii asa ceva. Trebuie sa te obisnuiesti sa citesti si trimiterile din subsolul paginii daca vrei sa-ti fie de folos aceasta lectura.

Ca sa fie clar:
- pe prima pagina sunt 6 trimiteri din care una din Vechiul Testament si cinci din Noul Testament.
- pe a doua pagina sunt 8 trimiteri din care 2 din Vechiul Testament si 6 din Noul Testament.
- pe pagina a treia sunt 8 trimiteri din care 1 la Vechiul Testament si 5 la Noul Testament.

Deci, sora draga, daca tot ai cartea, ce-ar fi sa o si citesti? Acum intelegi de ce il vezi atat de stramb pe Sf. Arsenie Boca? Pentru ca nu ai incercat sa il cunosti si vorbesti din auzite. "Cararea Imparatiei" si "Cuvinte Vii" sunt singurele carti pe care le avem direct de la Sfantul Arsenie Boca. Citeste-le incet, inclusiv trimiterile si vei fi mult castigata.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."