View Single Post
Vechi 09.02.2010, 09:50:23
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

poi dragă mariamargareta roata bicicleta
“...luându-se după străini cu atât mai mult cu cât BOR se înfrățise cu puterea comunistă și a abandonat lupta, iar pe atunci părintele Iosif Trifa a fost declarat eretic deoarece a fost judecat strâmb de către sinedriu că nu mai era vorba de sobor deoarece a dat dreptate minciunilor lacomului pismaș... și abea după revoluția din 1989, memoria Trâmbiței Domnului nr. 1, adică a lui Iosif Trifa a fost restaurată, reconsiderându-se un preot vrednic ce a luptat pentru adevărata ortodoxie până și în mormânt.”

Biserica este iertătoare și dispusă să vadă mai degrabă jumătatea ce plină a paharului. Iosf Trifa a lăsat cu limbă de moarte îndemnul “Rămâneți în Biserică!” văzând că a greșit și că apăruse pericolul schismei. Dar n-a fost așa, ei n-au rămas în Biserică pentru că mândria este de la diavol, iar diavolul înseamnă dezbinare.
Citat:

Se numea Iosif Trifa, și firește că așa a zis, dar se referea la Biserica cea dreptslavitoare, biserica aia din sfinți... părinți și nu la aia ce se închina la Pisikaa cu două cornițe ca ale unui miel ce vorbea ca un balaur, îmbrăcata complet în roșu ce era înfrațită cu fiara aialaltă ce are 7 capete și 10 coarne de sunt ambele scule sculate și potrivnice lui Dumnezeu și cortului Său cu oamenii, deci vezi dumneata de unde a venit pericolul schismei? iar tu spui că ar fi invers? deci vezi dumneata cine sunt cei de care trebuie să ne ferim? lupii răpitori îmbrăcați în haine sfinte? luxuriante? aristocrate? că a zis și sf ap Pavel: „De la noi sau de la un înger din cer dacă v-ar vesti cineva o altă evanghelie să nu credeți, că nu este alta decât cea pe care v-am vestit-o, că iată că abea am plecat de la voi și unii degrabă au schimbat-o și vor mereu s-o schimbe ca să se laude ei cu trupurile voastre, sau cu sufletele voastre învârtoșând-le spre pofte și sulimenizări păgâne sau fățarnice, spre ușurătate...” (ceva de genul ăsta că nu țiu eu minte)

“Deci nici într-un caz OD nu este același lucru cu neoprotestanții americani sau englezi sau occidentali... că ziceți că sunt niște răsculați, din contră ei au ascultat primii Cuvântul lui Dumnezeu, deci n-au cum fi ei cei tari la cerbice sau îndărătnici așa cum îi acuzați tot pe ei...”

Nimeni nu a zis că e același lucru. Fiecare s-a răzvrătit în felul lui și la vremea lui.

Citat:
poi voi sunteți cei mai răzvrătiți, căci trimite Domnul proorocii Săi iar pe voi vă cuprinde pofta de perversiuni ca să-i lapidați ca pe sectanții de la începutul gLumii și până astăzi, că defapt sectanții și păgânii au lapidat creștinii, că ziceți voi ca măcar acuma să ne răzbunăm pe toată răutatea dracilor și oamenilor care au făcut și fac rău creștinilor, uitând mereu că s-a zis și s-a scris :„a Mea este răzbunarea și nu a voastră, nu a omului” deci voi vorbiți de răzvrătiți? voi cei din casa spânzuratului?

poi respectați și ascultați pe prooroci și nu-i mai huliți și nici nu-i mai persiflați și atunci putem să stăm de vorbă în liniște și pace... dar dacă voi v-ați îndrăgostit de paharul plin cu spurcăciuni ca să născociți tot felul de perversiuni culinare și literare... ce să vă fac... vă spun și eu ce cred că vă este spre folos! și vouă dar și mie, că degeaba până la urmă o să vă pocăiți voi dacă eu o să mă pierd, că va zice Domnul: ”nebunule, pleacă de la Mine împreună cu toți cei ce lucrați fărădelegea...”
“2) Apoi spui de o familie de foști bețivi, talentată,...”

Pardon, eu am vorbit numai de bine această familie. Dacă F. cânta la petreceri nu înseamnă deloc că ar fi fost și bețiv.

Citat:
Poi cine e acela ce merge la petreceri, cântă, dar nu trage la măsea? sau ce nu era vorba de petreceri gLumești? deci asta ai insinuat că tu nu vorbești ce vorbești ci insinueze ca să arunci discreditarea și decredibilizarea celor ce s-au jertfit pentru țara ista, că dacă n-au fost aristocrați cei ce au murit pentru noi atunci merită să fie pomeniți la gunoaie, că voi așa socotiți, sau oricum așa reiese, se deduce, că voi ziceți că poporul care a luptat la 1877 sau în cele 3 războaie mondiale n-a contat, ci doar aristocrația și politicienii corupți
„și zici că e rău că au ajuns sfinți și slujitori Domnului, zici că e ceva rău cum au ajuns acum sau or să ajungă copiii lor cândva, sau că e rău că nu mai au relații sexuale trăind ca și frate cu soră căci au deja 3 copii, și zici tu, așa ca un veritabil prooroc, cum că ar fi trăit mai bine în gLume... ”

Nu am spus că au ajuns sfinți și slujitori Domnului, ci au ajuns slujitori liderilor pucioși care se pretind a fi “sfinții Domnului” ... ceea ce este cu totul altceva. De copii am spus că e rău că nu mai merg la școală, și nu mă dezic. Faptul că soții se chinuie unul pe altul încercând să trăiască “frate și soră” în aceeași odaie, e treaba lor.

Citat:
poi nu s-a zis că să slujim unii altora ca să ne luăm sarcinile unui altuia și așa să fim de folos fraților? tu zici că nu se cuvine să fie slujiți liderii? poi așa cum slujesc ei Domnului tot așa se cuvine să fie și ei slujiți în slăbiciunile lor... și e foarte rea școala de azi, căci tot ce se învață nu e altceva decât „deșertăciunea deșertăciunilor și vânare de vânt” căci asta este toată înțelepciunea de sub soare... deci e pierdere de vreme... și mai bine învață copilul o meserie simplă și să slujească Domnului că pământul și cerul cel dintâi va trace dar Cuvântul lui Dumnezeu nu v-a trece...
" ... n-am ce zice, nu mai poți dumneata de ce or să ajungă copiii lor... "

În vremurile moderne Statul și cetățenii nu mai au voie să fie indiferenți de felul în care părinții își tratează copiii sau gospodarii își îngrijesc sau nu animalele din ogradă. Pentru indiferență sau rele tratamente, părinții pot fi chiar decăzuți din drepturi.

Citat:
deci tu crezi că există cineva în afară de Domnul sau de sfinții care să-i iubească cu adevărat pe copii? deci dumneata ești pentru moda asta idioată în care i se ia mamei și tatălui copilul ca să-l crească statul sau casa de ajutor reciproc? poi înseamnă că voi sunteți contra lui Dumnezeu căci în afară de Domnul nimeni nu are voie să despartă pe mamă de fiu și de fiică; nimeni! sau pe fiică de Tată! sau pe iubit de iubită! deci iată că v-ați modernizat... ați îmbrățișat politichia... că tichia de mărgăritar vă mai lipsește că doar aia-i mai lipsește spânului, sau lui harap alb dar care e defapt harap cel negru, doar că se arată pe sine ca alb, dar e negru ca tăciunele, unde tăciune vine de la deșertăciune
“...auzi acolo ce grijă are ea că nu se mai spovedesc ei la BOR și nu mai merg la bisericile din BOR așa cum erau obijnuiți... poi dacă ai grija asta înseamnă că dumneata nu crezi că Sfânta cetate a Noului Ierusalim este sfântă și că este Biserică validă cu Taine Sfinte și că acolo vine mereu Dumnezeu ca să locuiască cu poporul Său... deci dacă nu crezi, atunci nu crezi nici că Domnul lor și al nostru, are puterea să ierte păcatele și să mântuie, exact așa cum nu credeau fariseii și saducheii acum 2000 de ani... deci dumneata vrei să-ți împărtășim necredința... nu că nu poți să crezi ci că nu vrei... și ai vrea să vrem și noi să credem necredința... eu nu-ți cer să te schimbi, e treaba ta în cine crezi și pe cine urmezi.”

Aici era vorba de validitatea preoției, nu a Bisericii. Preoții pucioși nu au hirotonie, deci preoția lor nu este validă. În concepția ta, poți să te împărtășești și singur, că tot aia este.

Citat:
Să înțeleg că Hristos avea preoție de la farisei și saduchei? Să înțeleg că Melchisedec nu este preot? să înțeleg că Domnul nu are putere preoțească? Să înțeleg că sfinții trei Ierarhi sunt morți? să înțeleg că tot ce ne-a mărturisit Hristos sunt minciuni și doar preoția din instituțiile gLumești e preoție validă? Deci concepția absurdă este a voastră și acolo unde ziceți chiar voi o să ajungeți căci cei ce leapădă pe Cuvântul lui Dumnezeu or ajunge sigur ca să se cam împărtășească ei singuri, fără de Dumnezeu căci iată că nici ei nu au primit Darul lui Dumnezeu! Ierusalimul cel Nou, Cerul cel Nou și Pământul cel Nou care vine de la Dumnezeu și nu de la oameni. Deci nu vă faceți netrebnici ca cei ce s-au lepădat de Hristos! pentru povești vânătorești...

Last edited by vsovivi; 09.02.2010 at 10:04:10.