Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin
Buna Windorin, de ce nu este recomandat sa frecventezi mai multe biserici? Ca toate sunt Casa Domnului.
Eu cred ca cel mai important este sa mergem la biserica, oriunde ar fi ea. Si sa ne rugam, postim.
Astept pasajul  . Numai bine. Doamne Ajuta!
|
Am uitat sa iau cartea in mana aseara.
Am vazut filmul recomandat la "filme duhovnicesti", in schimb. :)
Pai, nu este bine pentru ca... ceva de genul
"ajungem examinatori de biserici", adica aia e frumoasa, aia nu, acolo se canta bine, dincolo nu, parintele asta e asa, celalalt e invers, ce imi place asta, ce imi place cealalta, ce e aia, de ce e asa, de ce nu e ca dincolo... si tot asa.
Exista riscul unei imprastieri neincetate in lucruri, fapte si oameni noi, iar atentia de la slujba sa ne fie furata de lucrurile noi ivite inaintea ochiului.
Cartea cu pricina se numeste "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar", de C.S.Lewis.
Este o foarte buna psihologie a diavolului. Anume, cel batran ii spune celui tanar ce sa faca spre a pierde pe crestin.
Si, la un moment dat, ii zice...
"fa'l sa mearga din loc in loc, sa nu isi gaseasca starea in nici o biserica... atunci el va fi mult prea captat de arhitectura, cantare sau orice alt lucru luat in sine, pentru a mai putea sa se gandeasca doar la slujba".
Voi cita exact, cand voi avea in mana cartea.
Cu mult drag, Dorin.