Citat:
În prealabil postat de glykys
Multumesc, m-ai facut si pe mine curioasa sa citesc cartea si se pare ca am gasit pe net exact pasajul cu pricina (vorbeste diavolul Sfredelin): "In ultima ta scrisoare mentionai in treacat ca, de cand s-a convertit, pacientul frecventeaza o anumita biserica, una singura, de care nu se simte pe de-a-ntregul multumit. Pot sa intreb la ce-ti sta mintea? De ce nu mi-au fost aduse la cunostinta cauzele legaturii sale cu biserica parohiala? Nu pricepi ca, doar daca nu cumva e vorba de un act de indiferenta, fidelitatea lui nu e buna deloc? Stii si tu foarte bine, sper, ca daca un om nu poate fi vindecat de mersul la biserica, cel mai bine e sa-l facem sa bata tot cartierul in cautarea bisericii care i se potriveste, pana cand ne alegem cu un bun degustator ori cunoscator de biserici. (...)
|
Deci ai gasit singurica acea parte din carte la care faceam eu referire.
Ar fi durat cu siguranta pana as fi gasit locul cu pricina. Cartea nu are titluri clare.
Sunt multe de invatat din acea carte. Sa o cauti si te va bucura mult. Este editata la Humanitas.
Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Si ce ma fac daca imi plac doua biserici in egala masura? Fiecare cu "setul" ei de parinti si de cantareti:) Aproape c-as vrea sa pot ajunge la 3 liturghi pe saptamana (si in mod magic, toate sa fie in weekend), numai ca particip in fiecare loc macar o data. Eu nu cunosc preoti "aiurea", ma mir de frumusetea si harul preotilor din Hunedoara de fiecare data cand ajung acasa. Parca ar fi numai unul si unul.
|
Stai linistita. Poti merge chiar la 3 biserici. Riscul apare acolo unde in fiecare duminica se merge in alt loc, nesimtind nici cea mai mica familiaritate cu cele intalnite. Daca mergi la aceleasi 3 biserici neincetat, cu siguranta nu vei gasi prea mari ispite, insa tot mai bine este sa fie legat omul de una singura, fie ea aproape sau departe de casa. Este o oarecare asezare, odihna si acomodare cu locul. Apoi, restul ramane... in a trai cat mai curat slujba !