Citat:
În prealabil postat de sophia
Nu inteleg mesajul Anitei.
Adica ce anume inseamna probleme duhovnicesti? Tocami asta ma stradui sa inteleg.
1. Pentru ca voi spuneti aici pe forum ca sa nu te duci la psiholog, sa te duci la preot cu problemele tale ca sa te ajute/vindece el. Deci ii spui necazurile/problemele tale sau nu?
2. Sa nu-l intrebam de pilde si alte nelamuriri de natura religioasa? Si atunci totusi ce avem voie sa-l intrebam?
Asa un duhovnic cum zice Maria mi-ar place si mie. In rest eu nu stiu cum sa ma spovedesc. Daca el m-ar ajuta, as putea.
|
De exemplu am intrebat daca pot citi psaltirea simbata si duminica.
Unele persoane mi-au spus ca nu e bine.
La fel ,e bine daca avem necazuri sa ii spunem , si el ne da sfat ce sa facem sa depasim aceste situatii ,in sensul ca ne spune cum sa actionam cu ajutorul lui Dumnezeu.
Eu am spus ca nu e bine sa il intrebam nelamuriri pentru ca aceste nelamuriri le aflam ascultand predica duminicala sau citind mai multe carti duhovnicesti.
Preotul are multe persoane de spovedit si nu e cazul sa il deranjam cu altfel de intrebari.
Parintele meu duhovnic ,mai ales in post imi face recomandari ,referitor la rugaciune ,cum sa ma port ,el dandu-si seama cam unde gresesc, din ce am spus la spovedanie.
Daca vrei sa te spovedesti bine ,ia un indreptar de spovedanie si extrage de acolo pacatele nemarturisite.
E bine sa ajungem la un anumit nivel duhovnicesc care sa ne permita sa constientizam imediat ce am gresit .
Acum depinde de fiecare ce vrea sa faca ,sa se indrepte ,sau sa pacatuiasca mai putin ,sau numai sa se marturiseasca.
Doamne ajuta !