View Single Post
Vechi 09.02.2010, 16:00:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Opera in sine este f.delicata.
Om-bun- cred ca ori n-ai vazut-o pana la sfarsit, ori n-ai inteles-o/simtit-o.
Eu plang de fiecare data cand o ascult/vad.
Pentru ca femeia aceea:
- nu a fost prostituata, ci intretinuta. Pentru mine este o diferenta. Ea a venit din saracie si a fost intretinuta de oamen bogati care au placut-o. Nu s-a oferit nici pe strada, nici in bordel.
- a avut un suflet deosebit, renuntand la iubirea ei (desi era pe moarte), pentru sora lui Alfredo, la rugamintea tatalui.
- de altfel batranul a respectat-o si iubit-o pentru sufletul ei ca ape fiica lui, spre deosebire de Alfred care a batjocorit-o si nu i-a inteles gestul
- nu a continuat desfraul - a murit curand singura si bolnava.

2. Sa nu uitam de pildele lui Iisus cu piatra si femeia desfranata si cu Maria Magdalena. Cine a ajuns ea pana la urma mai stiti.
3. De multe ori un om cazut in diverse pacate are mai mult smerenie si un suflet mai bun. Cand va citesc aici cum judecati si catra mandrie (deh, sunteti fara pata!)...
4. M-am in trebat si eu adeseori de ce atata discutie poentru femei cu un trecut, dar pentru barbati nu. La ei este normal?
Mi-a fost teama mereu cand am cunoscut un barbat, de trecutul sau, dar mi-am zis ca fiecare are un trecut si niste probleme private. Fiecare accepta ce poate.
5. Exista femei si femei. Unele o fac din nevoie, altele din placere. E o diferenta.
Pentru voi (barbatii) conteaza numai o femeie pura, cuminte, de casa? Oh, nu este asa? Cate astfel de fete stau si asteapta si nu se mai marita, pentru ca barbatii vor una experimentata, cu picioare lungi si cat mai dezbracata si vopsita.
Asta vreti voi, asta ofera femeile. Cele care nu pot, care sunt cuminti, pierd.
Ele nu se pricep la barbati, sunt timide, fricoase, chiar frigide, etc.
Ce probleme au fetele care se casatoresc virgine, habar n-aveti. Este greu, este un soc. Sunt nepregatite si raman poate cu probleme o viata intreaga.

Sunt surprinsa si cum judeca unele femei aici. Ele cum or fi intrat in casnicie si cat s-au priceput ci sotii lor, cate au de indurat cand barbatii cer diverse...Nu mai intru in amanunte.
Sophia nu e vorba de judecata, eu am impresia ca aveti o problema cu pietrele astea...nimeni nu are voie sa isi expuna punctul de vedere, desi threadurile astea sunt deschise pentru a lansa polemici...ca repede se tot citeaza aruncatul pietrelor!!!!

E vorba de incompatibilitate pur si simplu uneori, nu e vorba ca judeci pe cineva sau nu...sau ca nu iubesti destul, pentru ca iubirea nu e asa...iti propui sa te indragostesti de primul care iti apare in cale si gata...poate fi orice si oricine, ca e de ajuns ca tu sa iti vezi de obsesia ta...si el de ale lui. Nu...iubirea se poate risipi si din cauza unui cuvant, sau a unei conceptii de viata incompatibile cu a ta...e foarte simplu dar si complicat in acelasi timp.

Cred ca la urma urmei te poti indragosti, si cand se intampla...nu mai e nevoie sa intrebi, sa ceri opinii...pentru ca iubirea atunci cand e reciproca se produce o simbioza/metamorfoza, chiar devii mai bun pentru ca schimbarea asteptata din viata ta s-a produs si devii implinit si mai puternic, asa ca o desfranata daca ar iubi la randul ei nu ar mai ajunge desfranata in momentul cererii in casatorie, deja ar fi o alta femeie, si si-ar evidentia si alte laturi ale ei, laturi frumoase, sensibile, de iubire si fidelitate pentru cel care o iubeste...asta incerc sa explic!

Hihihi....stii, poti avea picioare lungi, fara sa fii experimentata ...iar barbatii au tot dreptul la urma urmei sa se casatoreasca cu cine isi doresc.

Nu inseamna ca absolut toate fetele cuminti au si toate atuurile pentru a se marita, pentru ca mai e nevoie si de o chimie anume ...iar eu zau ca am vazut multe fete cuminti care s-au maritat, dar nu toate evident, pentru ca unele ori sunt ca niste presuri pentru barbati, altele cum dau de unul il obliga pe om sa se insoare, altele sunt genul capusa....ori nu poti sa alegi sa fii cuminte pentru barbati, de parca esti la mana lor...si esti dispusa sa faci un troc... Vand cumintenie in vederea casatoriei!

Barbatii poate vor sa mai si cucereasca, sa cunoasca in timp persoana iubita si sa tot aiba ce descoperi frumos la femeia de care se indragostesc...nu sa vada pe fruntea fetelor cuminti scris simplu " Cuminte, devreme acasa, gatesc iahnie buna de fasole!"...pentru ca in opinia unora iubirea e si mister...si nicidecum constituita numai din imaginea femeii cu sort si mestecand in tigaie

Last edited by AndruscaCIM; 09.02.2010 at 16:08:56.
Reply With Quote