View Single Post
Vechi 18.03.2007, 23:09:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de iosif
Creationistii si evolutionistii...
Evolutionismul pe care il intelegem noi ca si crestini presupune sesul miscarii pe care Dumnezeu L-a imprimat in lucruri si in oameni. "Cresteti si va inmultiti....stapaniti pamantul" Aceasta este evolutia, aceasta crestere duhovniceasca.

Care crezi ca sunt cele mai chinuitoare ale tinerilor de astazi privind crestinismul?
Cele mai chinutoare ce?
probleme?
Cand vine vorba de crestinism majoritatea tinerilor il vad ca pe "una din marile religii monoteiste." Din punctul meu de vedere asta nu e o problema. Problemele apar atuci cand crestinismul este asociat cu preotii sau este vazut in antiteza cu alte religii.
Multi din tinerii si nu numai cu care am incercat sa abordez subiecte legate de biserica, credinta in general, am constatat o izolare a fiecaruia in actul de credinta fata de Dumnezeu. Ca sa fiu mai clar multi din ei se considerau credinciosi dar mergeau f. rar la biserica, invocind acea relatie a fiecaruia cu Dumnezeu. Individualismul si in aceasta problema a luat avint. In legatura cu rugaciunile din cartile de rugaciuni sint considerate ca scrise de oameni, preoti si prefera sa -si compuna singuri rugaciunea proprie. Poate si calculatorul are vina lui in crearea unor noi tipuri de personalitate bazate pe acest individualism dus spre un egoism periculos. Un exemplu poate avem chiar aici, unde zeci si zeci de vizitatori vin pe forum si nu numai. Citi oare se duc regulat la biserica? si intrebarile pot continua !
Reply With Quote