Mie mi se pare ca thread-ul asta nu duce nicaieri, sincer.... fiecare isi expune teoriile si s-a filozofat prea mult pe o situatie ipotetica..... de fapt windorin ce vroiai mai clar sa intrebi? o singura persoana a vorbit din propria experienta adica cum a reactionat fata de femeia in cauza, desfranata si nu s-a sfiit sa afirme ca a tinut la ea cu toate viciile ei. Noi, romanii avem o mentalitate cam ''balcanica'' , nu prea cred ca in tarile vest europene, barbatul isi face atatea probleme daca femeia de langa el e desfranata sau cuminte ( ca doar nu scrie pe fruntea ei) in tari gen anglia, germania, austria, suedia, norvegia etc., e cam ciudat sa vedem cum dupa 20ani de la revolutie am ramas cu atatea conceptii invechite si prafuite. Nu ma intelegeti gresit, nu fac propaganda prostitutiei, dar totusi, problema asta ar trebui privita intr-un mod matur, am observat ca toate fetele care au postat aici au sarit in apararea propriei apartenente sexuale, au aparat prostituatele sau desfranatele, pe cand barbatii au avut pareri impartite, unii au reactionat cu repulsie ( cei care nu au experienta mare de viata ), iar altii au incercat sa inteleaga fenomenul. Pana la urma, Mantuitorul a venit pentru cei pacatosi, chiar cei mai pacatosi ( si din evrei si dintre cei pagani ) ceea ce afirma toate evangheliile mai mult sau mai putin direct, si a zis destul de clar cum trebuie sa ne iubim unii pe altii, ''Sa va iubiti unii pe altii asa cum Eu v-am iubit pe voi'' ( nu mai retin in care evanghelie, cred ca la Sf.Ioan ) . Iubirea asta dumnezeiesca se resfrange asupra tuturor. Noi de ce mai mergem la biserica, daca nici macar atat lucru nu intelegem? Deci ce e atat de neclar????????? Asta e modelul de iubire care ni se cere, standardul de ''calitate'', ca noua ni se pare atat de greu, asta e partea a doua, si nu putem iubi barbatul sau femeia desfranata pentru ca noi insine nu avem ''iubirea'' in noi, pentru ca punem legea in fata iubirii, adica judecam inainte sa intelegem si sa iubim, exact cum faceau fariseii....
|