Fabrica nu este foarte mare ,intram la parter unde avem posibilitate sa admiram mai multe tablouri din papirus ,expuse spre vizitre ,admirare si vinzare.Renumitul papirusuri egiptene se fac din planta numita asa,papirus ,care creste in delta Nilului.
Ni se arata o planta de papirus ,este verde cu o tulpina unica si svelta ce semnifica ETERNITATEA,iar partea de sus ,constituita dintr-o chica,un smoc verde asa ca firele de par sau mai exact ca parul de la porumb ,dar dispusa rotund ,aproape uniform imprejurul tulpinii semnifica razele solare.Ni se explica cum se fabrica papirusul prin segmentarea tulpinii in mai multe folii care se tin un anumit timp in apa ,apoi sint subtiate cu un aparat si tinute una li[ppita de alta ,aceste foite inguste intr-o solutie ..si dupa un timp se scoate folia de acolo ,pe ea urmind sa se scrie sau picteze .Am cumparat si eu un ARBORE AL VIETII ,care fiind mai mare mi s-a dat un cadou mai mic de ales..am ales crucea egipteana antica ..am primit si certificatul de originalitate.Arborele vietii reprezinta coroana nunui copac in care se afla 5 pasari 3 pe o parte si doua putin mai mari,pe alta parte a coroanei .In afara de semnificatia unei familii ce reprezinta parintii si cei 3 copii ,ea mai poate reprezenta cele 3 pasari ,Sfinta Treime ,iar cele doua reprezinta cele doua firi ale mintuitorului ,de Dumnezeu si om