Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 19.03.2007, 01:05:59
astrud astrud is offline
Member

Data înregistrării: 12.01.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Frate astrud, liturghia nu se rezuma doar la cele 2 ore de slujba. Liturghia de dupa liturghie este continuarea acelui sentiment de traire in Imparatia lui Dumnezeu. Daca nu prelungim aceasta liturghie in faptele noastre, in comuniunea dintre noi, atunci ne amagim.

Dialogul liturgic este un aspect important. Rugaciunea liturgica nu este un monolog, e vorba de un dialog cu Dumnezeu, Cel care raspunde prin harul trimis, prin sfintirea darurilor, e vorba de un dialog dintre credinciosi si preot, dintre credinciosi si credinciosi. Totul slujeste Cuvantului!
Am stat un timp in Germania si la protestanti Liturghia lor dura 2 ore. Nu zic ca daca dureaza mai mult inseamna ca e mai sfanta insa recunosc ca atunci cand imi intindea, cel trimis printre cei prezenti, cutia milei simteam ca nu sunt in biserica ce Il are pe Hristos (asta ca sa nu vorbesc despre spectacolul cu poze si psalmi cititi de cine e pus sa faca asta si de impartasirea fara spovedanie cu darurile pe care ei le cred sfinte). Totusi, multi dintre protestanti au o traire individuala si colectiva ce e de invidiat pentru noi, ortodocsii.
Stiu despre ce vorbesti insa comuniunea dintre noi, de care amintesti, este cea dintre catolic si catolic, dintre protestant si protestant, dintre ortodox si ortodox.
Pe celelalte dialoguri nu le stapanim noi ci le-au incheiat sfintii carora noi inchinam.
Reply With Quote