Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Felicitas, dar nici tu nu trebuie sa judeci pe nimeni sau sa tragi concluzii...care iti depasesc practic atributiile. Fiecare se casatoreste cu cine vrea, dar exact si chiar numai cu cine vrea....si nu isi au loc dezbaterile legate de cat de mare si mica e iubirea si de care...aici exagerezi cam mult, judeci si acuzi pe altii ca judeca precum farisesii!!!
Cum comentezi afirmatia unui monah care m-a intrebat candva " Asa barbat iti trebuie tie, ( credincios) asa si asa?"...oare de ce nu mi-o fi spus ca imi trebuie orice fel de barbat, ateu, un homosexual sau mai stiu de care...si ca indicat e sa ma casatoresc pentru a salva pe cineva si nu cu cine consider eu ca pot iubi?
Eu cred ca si Dumnezeu face in asa fel incat pe unii ii putem iubi, iar pe unii nu...pentru ca nu e vorba de iubirea aia pentru tot omul sau de compasiune pentru patimile lui, ci de o iubire mult mai complexa, care contine mai multe ingrediente si care ne face pe noi receptivi la ceva anume, dar nu la orice....si care poate avea loc numai pentru un anumit om, intr-un anumit context si de dorit pentru toata viata, si numai Dumnezeu ne da acest dar atunci cand crede El...fiind ceva aparte.
Ideea e ca iubirea in vederea casatoriei o intelege fiecare cum vrea, avem aceasta libertate, si de iubirea si casatoria aceea crestineasca vorbesc...dar e ceva mult prea personal ca sa ne indici tu cum trebuie sa iubim, si mult prea personala pentru a iubi pe toti la fel... numai un anumit tip de persoane, sau pe fiecare se perinda in viata noastra, asa la comanda!
|
Andrusca.... in primul rand nu m-am adresat tie, deci nu inteleg de ce anume te-ai apucat tu si cu ce drept sa-mi faci mie morala aici pe forum? Am citit si ce ai postat in alte topic-uri si nu mi-a placut felul in care razi si ii ironizezi pe ceilalti, dar eu spre deosebire de tine nu m-am apucat sa-ti fac observatie intr-un mod atat de brutal, asa ca inainte sa te lansezi la atac, uita-te intai la barna din ochiul tau, si dupa aceea vezi ce e si cu mine, Bunul simt are niste limite..... dar se pare ca nu toti le cunosc chiar daca au ajuns la o anumita varsta 2. Daca doream lectii de iubire din partea ta ti le-as fi cerut, nu crezi? Te rog mult sa-ti tii parerile pentru tine atunci cand mai vrei sa-mi adresezi ceva. 3. Unii de aici de pe forum au si studii legate de teologie, tu mai mult ca sigur nu ai, dar iti place foarte mult sa arati ca ai, dupa aceea sa nu intelegi nimic din ce am scris eu mai sus, si sa te lansezi aiurea la atac.....