În prealabil postat de andreicozia
Deci cum iti spuneam draga Laurentiu, eu nu denigrez pe nimeni, si daca l-as fi cunoscut personal sigur i-as fi inteles felul sau militant de a fi. Asta insa nu inseamna ca as fi adoptat perspectiva dinsului, asa cum nici acum din ce am citit nu o fac.
Repet, eu fac referire, si am dreptul sa o fac cind vreu si cit vreau, la felul lui de a vedea lucrurile, deci sub nici o forma jigniri personale ci sunt lucruri pe care eu i le-as fi spus cu siguranta in fata. Si cind spun asta, sa ma crezi, deoarece eu am discutii libere cu preoti si cu stareti!
Faptul ca tu le percepi asa are o explicatie de natura psihologica deoarece esti foarte atasat de acest nume, eu, in schimb , bazat pe greselile de perceptie a lumii care le face in scrierile sale NU, intelegi cum stau lucrurile.
Vremurile ortodocsilor alora docili care pot fi usor invirtiti din condei dupa cum vezi s-au dus!
Deci vezi-ti tu frumusel de blog-ul tau( destul de reusit de altfel) si incearca sa nu impui prferintele si MAI ALES predilectiile tale altora.
Deci el poate fi o mare personalitate PENTRU TINE insa dupa cum vezi, in urma ultimului control facut in tara, Legionarii inca nu erau la putere, deci impunerea prin forta a unuia sau a altuia NU TINE! oricit de talentat ai fi in scris.
Am lucrat si lucre si pe schela la biserici, cunosc tehnicile de fresca , de mozaic, de iconografie, deci nu vorbesc sa ma aflu in treaba.
Eu cind iti spun ca acest personaj nu a reusit sa ma impresioneze cu mare lucru, este bazat pe experienta, studiu din carti si din vizite in locuri Bizantine, intelegi?
Ca sa o scurtez, cred ca solutia este sa ne vedem de felul in care vede fiecare din noi ortodoxia( in nici unul din cazuri gresit ci doar diferit) si sa ne acceptam diferentele de opinie.
..si astea fiind spuse
Doamne Ajuta! si tot inainte!
|