View Single Post
Vechi 10.02.2010, 14:23:08
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate acolo nu o fi fost iconomie?
De ce ii zice economie?
(poate nu am auzit eu bine cine stie).
Io prima data cand am auzit acele armonii am crezut ca e ceva cor de opera religioasa catolica fiind mai greoi la minte.
Da porma luminandu-ma preabunul Dumnezeu am inteles ca e "marele psalt" marele luminat al vremilor noastre intunecoase cand numa cativa a mai ramas fideli lui Dumnezeu(arza-i-ar focu iadului sai arza pe restu de pacatosi!) si anume Marian Moise!
Apoi de ce e acatist spre Dumnezeu Tatal?
Nu e si spre Dumnezeu Fiul?
Ca doar zice Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica ca Tatal,Fiul si Sfantul Duh sunt un sigur Dumnezeu,Sfanta Treime.
Dumnezeu Tatal e diferit de Dumnezeu Fiul?Sunt doi dumnezei?Eu am auzit de un singur Dumnezeu,Tatal ,Fiul si Sfantul Duh.
Cum e aceasta nu stiu e taina mai presus de orice taina si mai presus de puterea de intelegere a noastra.
Nu e greseala lui Marian Moise pt Acatist. El doar l-a cantat! Si este in practica Bisericii noastre romane de multi ani... si acum o tin minte pe mama cand eram mic mic cum citea avatistul acesta!
Legat de ISONUL din fundalul cantarii lui Marian este vorba de unn cor in realitate inregistrat si manuit cu orga, ca sa nu sune cu sunet ciudat de orga ci sa fie cat mai real. CUNOSC aceasta personal.
Sunt MULTE cantari inregistrate (am N cd) si psaltul/grupul psaltic - se foloseste de armonia orgii cu setare aceasta care imita vocea umana, ca sa completeze cantarea si monotonia.
In afara de Grupul Byzantion, Stavropoleos, Nectarie Protopsaltul, Macarie Ieromonahul, Roman Melodul, Parintii de la Putna, sau Sihastria, s.m.a., NU folosesc orga. In Special cei care canta solo, se folosesc de orga.

PS: aceste thread nu este pt o alta discutie decat de Rugaciunea Inimii!
Poti sa il intrebi in mesaj privat!

Doamne ajuta!