View Single Post
Vechi 20.03.2007, 01:45:46
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Da, Omulet, Arhim. are dreptate privind de departe din frumoasa Franta dar nu stiu exact, imi scapa explicatia, dar exista ceva ce ei nu pot intelege, o legatura organica intre Ortodoxia romana, saracia noastra, coruptia, traditiile noastre si dorinta fiecaruia de a supravietui, a trai cit de cit decent, si a da inainte.

...

De afara se vorbeste mult in termeni absoluti, generali, oficial, sa zic asa, in fata unui auditoriu ca sa faci impresie, insa daca il rogi pe arhimandritul respectiv sa stea cu tine jos undeva pe o banca si sa-i povestesti mai pe indelete despre NOI cred ca ar intelege mai bine, Doamne Ajuta!
Intr-adevar, am putea spune ca acel calugar, traind in Franta, nu poate intelege "spiritul" romanesc. Pe de alta parte, el a fost de multe ori in Romania si manastirea in care este tine de Mitropolia romana.

Si eu cred ca de multe ori saracia tine oamenii in Biserica. Insa parerea mea este ca acest lucru este tragic. Caci de multe ori e o credinta de nevoie, nu de voie. Drept dovada, atunci cand o duc mai bine, aceeasi oameni carea pana mai ieri erau saraci si umpleau bisericile, nu prea mai dau pe acolo.
Reply With Quote