View Single Post
Vechi 12.02.2010, 18:27:51
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clausemi Vezi mesajul
Draga mea maya..iti multumesc ca tii sa ma anunti ca dragobetele exista si se practica de secole la tara...dar daca citeai mai atenta asta am spus si eu
"La romani exista Dragobetele despre care abia acum cativa ani de zile a inceput sa se auda si sa fie cat de cat mediatizat...pana acum doar in anumite zone din spatiu rural se practica aceasta traditie"

Oricum este bine venita completarea ta,tocmai pt ca traditiile romanesti indiferent de sarbatoarea de care sunt legate,sunt extrem de frumoase.
ai dreptate esti bine informat dar pierzi din vedere ideea principala a unei sarbatori f mediatizata si economica in acelasi timp ,care nu face bine decit comerciantilor fara sens si substanta decit ca foloseste numele unui martir si sfant .Noi romanii avem traditii si obiceiuri pt toate asectele vietii dar care au fost incarcate cu traire crestineasca chiar daca isi au originea in neguri arhaice pagine la marile sarbatori paste si craciun etc dar timp de 50 de ani ateisti care au interzis manifestarile acestea sau pierdut .astazi suntem tributarii acestei educatii care sau pierdut, unele f frumoase ,poate definitiv pt ca acum se madiatizeaza mai mult sarbatorile acestea importante cind se discrediteaza institutia casatoriei pentru relatii trupesti fara angajamente pe viata doar de o zi sau o noapte si tineretul este atras in asta daindui falsa impresie ca e bine "la sfarsitul veacurilor oamenii isi vor lua invatatori dupa poftele inimiii lor lasand invataturile cele sanatoase"
Reply With Quote